2000 yılından beri, her sene olduğu gibi bu sene de sektörden değerli kişilerin sunum ve katılımlarıyla gerçekleştirilen Bilişim Zirvesi 2016, 22-23 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde konuklarıyla buluştu.

Bilişim Zirvesi ‘’Bilişim sektöründe gündem oluşturmak ve katma değer sağlamak’’ misyonunu üstlenmiş BT HABER ŞİRKETLER GRUBU bünyesinde bir limited şirkettir. Bu etkinlik ile bilişim teknolojilerinin tüm sektörler tarafından kavranması ve yeni teknolojilerin verimliliğinin arttırılmasına yönelik projeler gerçekleştirerek, bu projelerini farklı coğrafi noktalarda buluşturur.

Bu seneki kapsamında, dijital geleceğe şirketlerin nasıl hazırlandığını ve bu geleceği nasıl karşılamaları gerektiğine dair vizyoner ve uzman yaklaşımlar getirdi. Aynı zamanda dijital geleceğin mimarı olan çocuklar, kadınlar ve bilişimi yaşamanın önemli bir parçası yapan tüm birey ve kurumlarla birlikte dijital evrim süreçlerinde endüstri 4.0 içerisinde var olmayı amaçlayan kapsamlı bir içerik sundu.

Ünlü filozof Descartes’in 17. yüzyılda söylediği ‘Düşünüyorum öyleyse varım’ sözü bugün dijital olmanın da temelini oluşturmakta. Dijital olmak dijital düşünmek ile başlıyor. Dijitale evrilmek sadece teknoloji kullanımının ötesinde organizasyonların, çalışanların, liderlerin, süreçlerin dijitalleşmesini gerektiriyor. Dijital düşünen bireyler ve organizasyonlar bir araya geldiğinde dijital olarak zekaya ulaşmış oluyor. Bilişim Zirvesi ise bu doğrultuda, etkinlikten çıkan herkesin Dijital Evrim ile 4.0’da neler yapabileceğiz ve sonraki durak neresi? Sorularına yanıt bulmalarını sağlıyor.

Kaynak: