Alain de Botton’un ilk olarak 2008’de Londra’da hayata geçirdiği The School of Life felsefe, edebiyat, psikanaliz ve görsel sanatlar gibi birçok konu hakkında gelecek nesilleri keşfetmeye ve öğrenmeye davet ediyor. 1996 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi santral kampüsündeki yerinde, çalışan veya okula gidenlerin psikolojik gelişimine ve mutluluğuna katkıda bulunmayı amaçlayan yaratıcı ve keyifli öğrenme deneyimlerini sizlerle buluşturuyor.

Günümüzde kitap sayfalarını karıştırıp internette geziniyor, ancak iyi öğüt olarak niteleyebileceğimiz yaklaşımlarla seyrek karşılaşıyoruz. The School of Life’da hayata hangi değerlerin rehberlik etmesi gerektiğini sorguluyoruz. School of Life, Türkiye’den ve dünyadan önde gelen yazar, sanatçı ve düşünürlerin bulunduğu çeşitli etkinlikler yaparak öğrencilerin hem ufkunu açıyor hem de görüşlerini başka bireyler ile paylaşması için yönlendiriyor. Atölye ve etkinlikler 14 Ekim 2014’ten bu yana hafta içi akşam, cumartesi sabah ve öğleden sonra, pazar ise öğleden sonra saatlerinde Bilgi Santralİstanbul’da ve kentin farklı mekanlarında hayata geçiriliyor…

The School of Life bünyesindeki dersler, hayatımızda bize yön verebilecek asli konular hakkında yararlı bakış açıları ve ipuçları sunmak amacıyla hazırlanır. Konunun uzmanları tarafından hazırlanan dersler, The School of Life’ın Akademik Kadrosu tarafından verilir. Dersler kısa seminerler ile grup söyleşisi ve egzersizleri içerir.

TSOL dersleri, iş, ilişkiler, birey ve kültür gibi farklı konu başlıklarını içinde barındırıyor. Kendine Güven Nasıl Sağlanır ? Uyumlu Bir Romantik İlişki Nasıl Kurulur ? Nasıl fark yaratırız? Nasıl yaratıcı oluruz? Sakin kalmayı nasıl başarırız ? gibi sorular ile TSOL derslerini daha renkli kılıyor. The School of Life programlarına internet sayfası üzerinden ulaşıp bilgi alabilirsiniz.

Kaynak için tıklayın.