Çoğu zaman akıllara ‘Pirelli’ denildiği zaman, lastikten önce takvimi geldiği bile oluyor… Tüketici, Pirelli lastiği kullanmayı tercih etmese bile az çok her sene takvimi inceliyor hatta sahip olabilmek için birçok yol deniyor. Fakat, takvim sınırlı sayıda üretiliyor ve tüketiciye satılmıyor. Kareler, 1963 senesinden bu yana dünyaca ünlü fotoğrafçılar tarafından özenle çekiliyor, fotoğraflarda tüm dünyada tanınmış ünlü kişiler oluyor ve her sene konsept değişiyor.

Her sene olduğu gibi bu yıl da 2017 Pirelli Takvimi, Paris’te basın mensubu, konuk ve koleksiyonerlere tanıtıldı. Takvimin yeni sayısında dünyanın en ünlü kadın oyuncuları; Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright ve Zhang Ziyi gibi isimlerin yanı sıra Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGIMO) Siyaset Teorisi Proseförü Anastasia Ignatova da yer aldı. Takvimin çekimleri, 4 farklı ülke ve 5 şehirde tamamlandı ve toplamda 40 fotoğraftan oluşturuldu.

Peter Lindbergh ilk defa Pirelli Takvimi’ni 3. kez çeken fotoğrafçı oldu. Peter, mükemmel vücutların etrafında değil hassasiyet ve duygusallık üzerine bir takvim yaratmak üzere yola çıktıklarına dikkat ekti ve şu sözleri ekledi. ‘’ Amacım kadınları farklı bir şekilde resmetmekti” diyen Lindbergh şöyle devam etti: “Bunun için hayatımda önemli bir rol oynayan aktrisleri çağırdım ve fotoğraflarımı çekmek için onlara olabildiğince yaklaştım. Bir sanatçı olarak, kadınları ebedi gençlik ve kusursuzluk fikrinden kurtarma sorumluluğunu üzerimde hissediyorum. Toplumun yücelttiği mükemmel güzellik ideali, kesinlikle ulaşılamayacak bir şeydir.”

Almanya’da doğup büyümüş ve sanayi dünyasının unsurlarını fotoğraflarına taşıma becerisi ile tanınan Peter’ın takvim ile ilgili düşüncesi teknoloji ve sanayinin çeşitli yüzlerini takvime taşımak oldu. Bu doğrultuda ise Pirelli’nin en ileri teknolojisine sahip fabrikası Settimo Torinese’deki sanayi merkezinde bir çok fotoğraf karesi çekti ve 2017 Pirelli Takvimi’ne ekledi. Bu düşünce ise inovasyon dünyasından birçok çağrışım ve güçlü bir dizi fotoğrafın çıkmasına sebep oldu. Ancak en son olarak iki çekimi ayrı tutmaya ve fabrikadaki çekimleri başka bir proje için kullanmaya karar verdi.

Yalnızca Pirelli Takvimi’ne özel olarak hazırlanan web sitesi pirellicalendar.com’da takvimin yeni sayısına özel tüm içeriklere erişebilir, sahne arkasında yaşanılanlara bile şahit olabilirsiniz. Aynı zamanda Takvim’in 50 yılı aşan tarihine de buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: