Geçmişten günümüze birçok marka adını tarihe ya kazımıştır ya da tarihin tozlu sayfalarına karışmıştır. Her nasılsa, neredeyse unutulmaya yüz tutmuş olan Old Spice Man markası hakkında merak uyandırarak ilk defa 2010’da Super Bowl reklamında yeniden görüldü. Reklam 5 ay gibi kısa sürede Ellen Degeneres ve Demi Moore gibi ünlülerin yakından ilgisini çekmeyi başardı. Aynı zamanda reklam, Procter&Gamble Youtube kanalında 40 milyonu aşan kitlelere ulaşarak 30 günlük kampanya lansmanında duş jellerinde %107 oranında bir artış yaptı. 180 serilik gerçek zamanlı video haline gelerek pazarlama tarihi yazdı.

Old Spice kampanyası viral başarısı sayesinde ikinci reklam videosunda Isaiah Mustafa’ ın oynadığı ”Old Spice Guy” olarak anılmaya başlandı. Sonrasında, aktörün sosyal medya fanlarına karakterize edilmiş, kısa videolara cevap verildiği interaktif bir kampanya gerçekleşmiştir. 2 gün içinde Mustafa’nın fanlarına cevap verdiği kişiselleştirlmiş video sayısı 186 idi ve bu videolar 11 milyon tıklanmaya ulaşmıştı. Old Spice, kampanya ile 29 bin Facebook fanı ve 58 bin Twitter takpçisi kazandı.

Marka hem temsilci karakterini bulmuş hem iki birbirinden farklı olan kitlelere hitap etmeyi başarmıştır. Ulaşılabilinirlik açısından müşterilerinin online ve offline olarak iletişimde kalmasını sağlayacak fırsatları oluşturmuştur. Kısa vadede, sık, periyodik ve paylaşmaya değecek bir içerik ortaya çıkarmış, sıradanlaşmış pazarlama içeriklerinden kançınmıştır.

Reklamcılara veya PR çalışanlarına bu ilham niteliğinde olan ve çok ses getiren, üzerinden yıllar geçse de tüketicilerin aklında yer eden bu tarz kampanyalar markaların büyümesine, hedef kitle oluşmasına ve marka mesajlarının en etkili şekilde tüketiciye ulaşmasına çok büyük olanak sağlıyor…