Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 33.süne, 68 ülkeden 752 sanatçı, 2521 karikatür ile katıldı. 44 ülkeden 183 sanatçının 234 karikatürünü, 13 Haziran 2016 Pazartesi günü Bodrum Işıl Club’da bir araya gelerek Uluslararası Seçici Kurul’da sunuldu.

Başladığı tarihten bugüne kadar, ülkemizde ve dünyada karikatürcülerin en iyileri sayılan sanatçıların jüri üyesi olarak görev yaptığı, 11 sanatçıdan oluşan Seçici Kurulu’da 7 kadın jüri üyesi bulunuyor. Marlene Pohle (Arjantin)’nin başkanlığını yaptığı, Ercan Akyol (Türkiye), Gülse Birsel (Türkiye), Assunta Toti Buratti (İtalya), Latif Demirci (Türkiye), Selçuk Demirel (Türkiye), Yalda Hasheminezhad (İran), Anita Kunz (Kanada), Piyale Madra (Türkiye), Tan Oral (Türkiye) ve Elena Ospina (Kolombiya) bu kurulda yer aldı.

“Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya” Özel Ödülü

Tüm çalışmalarında kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularını ön plana taşıyan Aydın Doğan Vakfı, bu yılki yarışmada “Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya” teması altında çizilen karikatürler arasından, Özel Ödül Türkiye’den Emrah Arıkan (Türkiye)’ın karikatürüne verildi.

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödülleri

Yarışmanın birincisi, Marco De Angelis (İtalya), ikincisi, “Cau” Claudio Antonio Gomes (Brezilya), Üçüncüsü ise Doğan Arslan (Türkiye) oldu.

Kurul ayrıca; Oktay Bingöl (Türkiye), Vitaly Bondar (Beyaz Rusya), Evzen David (Çek Cumhuriyeti), Hicabi Demirci (Türkiye), “Feggo” Felipe Galindo (Amerika), Rodrigo Machado da Rosa (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Arif Sutristanto (Endonezya), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Kürşat Zaman (Türkiye), Nahid Zamani (İran), Zygmunt Zaradkiewicz (Polonya)’e Başarı Ödülü Verdi.

Yarışmada Birincilik Ödülü ve özel ödül 8000 ABD Doları, İkincilik Ödülü 5000 ABD Doları, Üçüncülük Ödülü 3500 ABD Doları’dır. Başarı Ödülü ise 500’er ABD Doları’dır.

Dereceye giren tüm sanatçılara ayrıca başarılarını simgeleyen heykel ve ödül beratları İstanbul’da düzenlenecek törenle takdim edilecek.Yarışmada ödül kazanan karikatürler 16 – 21 Haziran 2016 tarihleri arasında Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Kaynak için tıklayın.