Galler prensesi Lady Diana’nın ölümü gerçek bir kaza mıydı yoksa kaza süsü verilmiş bir cinayet mi? Paris’te paparazilerin kovalamacası sonucunda bir tünelde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Diana ve sevgilisi Dodi El Fayet’in ölümü hala bir sır perdesi olarak kalmaya devam ediyor.

Filmde bu gizemli olayı Kraliçe II. Elizabeth’nin gözünden izliyoruz diyebiliriz. Lady Diana, yaptığı yardım çalışmaları, duygusal kişiliği, şıklığı ve zarafetiyle her zaman dikkat çekiyordu. Halk tarafından oldukça sevilen Diana, kraliyet ailesi içerisinde yaşadığı kötü olayları medya ile açıkça paylaştıktan sonra halk onu daha da sevdi ve sahiplendi. Prens Charles’dan ayrıldıktan sonra medyanın ilgisi Diana’nın özel hayatına döndü. En son sevgilisi Dodi El Fayet ile yaşadığı trafik kazası sonunda hayatını kaybetti.  Ölümü herkeste şok etkisi yarattı. Bu ölümden kraliçeyi mesul tutanlar oldu.

Filmi bir PR’cı gözüyle izleyecek olursak, kraliçe için, tam anlamıyla bu ölüm bir kriz. Filmde başkanlık seçimini yeni kazanan Tony Blair’in ve kraliçenin yaşadığı diyaloglar bana ajans ve marka diyaloglarını çağrıştırdı. Kraliçe bu ölüm karşısında sessizliğini korumak istiyor ancak bu, krizin daha da büyümesine neden oluyor. Halk çok sevdiği prenseslerinin arkasından yas tutarken kraliyet ailesinin buna kayıtsız kalması tepkilerin daha da büyümesine sebep oluyor. Buna karşılık Blair’in halkın beklediği ilgiyi göstermesi ve bu doğrultuda konuşmalar yapması ile iyi bir iletişim stratejisi uyguladığını görüyoruz. Blair’in konuşmalarını hazırlayan halkla ilişkiler danışmanları Lady Diana’yı “Halkın Prensesi” olarak tanımlıyor ve bu söylem bütün medya kanallarında yer alıyor. Kraliçe ise kendi değerlerine göre hareket etmekte ısrar etse de yenilikçi diyebileceğimiz başbakan Blair kraliçenin ve kraliyet ailesinin tavırlarının değişmesinde ısrarcı oluyor. Peki kraliçe bu hızla büyüyen krizi nasıl yönetiyor? Krallık gibi köklü bir yapının bile iletişim krizlerini iyi yönetemediği için yok olmayla karşı karşıya kalması mümkün mü? Dilerseniz bu soruların yanıtlarını filmi izleyerek öğrenin. Keyifli seyirler.