Bilgi Üniversitesi halkla ilişkiler öğrencileri bu güne kadar bir çok önemli konuyu “Son Sınıf Seminer” dersi kapsamında ele alıyor. Bu derste, 3 sene boyunca akademik alanda halkla İlişkiler kuram ve yöntemlerine yönelik öğrendiğimiz bilgileri, pratik olarak deneyimleme fırsatı buluyoruz. Dersin diğer bir amacı öğrencilere bireysel yetki ve sorumluluklar vererek, inisiyatif alanlarımızı ve stratejik etkinlik yönetiminin araştırma, planlama, mesaj oluşturma, paylaşma, uygulama ve raporlama süreçlerini öğrenimini sağlamak.

Dersin öğrencilere deneyimsel fayda sağlarken, toplumun hassas konularına değinerek, kamuoyunda farkındalık yarattığını söyleyebiliriz.

Peki bu güne kadar neler yapıldı?

  •  2013 yılında Halkla İlişkiler duayenlerinden Betûl Mardin önderliğinde, “ Ama Ben Daha Çocuğum” isimli bir seminer düzenlendi. Türkiye’nin önemli toplumsal konuları arasında olan çocuk gelinler ve çocuk istismarı konularının ele alındığı bu seminerde, toplumsal farkındalık yaratılmak amaçlandı. Seminerde Dilan Bozyel’in “Babam Beni Sevmiyor” adlı fotoğraf sergisi de yer aldı.

  • 2014 yılında bir sağlık iletişimi kampanyası yapılarak “Beni Yakından Tanımak İster misin?” adlı etkinlik gerçekleştirildi. Bu sayede Sedef Hastaları Dayanışma Derneği’ne iletişim desteği sağlandı. Sedef hastalığına dikkat çekmek, sedef hastalığının bulaşıcı bir hastalık olmadığını kamuoyuna duyurmak ve sedef hastalarına fotoğraf yoluyla destek olmak amacıyla Sedef Hastaları Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Dokun Bana” adlı yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi.

  •    2015 yılında ”Şimdi Dinleme Zamanı” isimli bir seminer düzenlendi. Bu seminerde göç ve sığınmacılık konusunun ve yaşanan sürecin insan hakları açısından değerlendirildi. Hayata Destek Derneği, Hamiş Suriye Kültür Merkezi ve Small Projects Istanbul gibi sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin de katıldığı bu seminerde, bir karikatür sergisi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri öğrencileri tarafından hazırlanan, konuyla ilgili mini belgesel film gösterimi de yer aldı.

 

  • Son olarak bizlerin de içinde bulunduğu son seminerimiz 2016 Aralık ayında gerçekleşti. “Tut Elimden Çocuk Olalım”  adlı seminerimiz, aile temelli bir çözüm önerisi olan “koruyucu ailelik” konusunda bir farkındalık yaratmak ve  toplumun temeli olan çocuklarımızın sevgi dolu ailelerde yetişmesinin önemini vurgulamak amacıyla gerçekleşti.

“Hayat Destek Derneği”, “İstanbul Koruyucu Aile Derneği”, “Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi” gibi sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin de katıldığı bu seminerde, sıcak gündemdeki yurtlar ve  devlet korumasındaki çocuklara ait sorunlar ve çözüm modelleri konuşuldu. Bu konular çerçevesinde gündemin nabzı tutuldu. Alanında deneyimli konuşmacılarımız; tarihsel, psikolojik, sosyolojik ve hukuki açıdan değerlendirmek üzere, Hayat Sende Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Oskay, Koruyucu Aile Evlat Edinme Derneği Danışma Kurulu Üyesi Av. Türkay Asma, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Erol, Beykent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihan Bozok ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Göçek konuşmalarını yaptılar. Seminerin ikinci bölümünde ise; İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkanı Filiz Suyur ve Bizim Çocuklar Gençlik Akademisi Derneği Başkanı Güler Aslan sahada yapılan çalışmaları ve ihtiyaçları bizlerle paylaştı. Son olarak koruyucu ailelik yapan gazeteci Mutlu Tönbekici, Çetin Kalkan, Aslı Doğay Örs ve Neva Bozdemirin katılımıyla koruyucu aile deneyimleri paylaştılar.

Seminerde yine biz,öğrencilerin hazırladığı“Yetiştirme Yurdunda Çocuk Olmak” kısa filmi ve sokak röportajı çekimleri, fotoğraf sergisi yer aldı. Sergide yetiştirme yurtlarında yaşamış bireylerin başarı hikâyelerine yer verildi. KanalD Ana Haber Bülteni’nde de yer alan seminerimize, gösterilen ilgiden çok memnun kaldık.

Hazırladığımız kısa filmi görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Seminerimizin ardından neler olmuş görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.