Jerry Maguire (Tom Cruise), Uluslararası Spor İdaresi’ nin (SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop’ a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Tek sorun Jerry’ nin işine aşırı zaman harcamasıdır. ‘Daha çok müşteri, daha çok para’ mottosuyla işleyen bir şirkette çalışan Jerry müşterilerinden birinin ölümünden kendini sorumlu hisseder ve bu işi yaparken karşılaştığı zorlukları ve konuşulmayan gerçekleri yazıya döker. ‘Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz : İşimizin Geleceğidir.‘ sloganı ile yazdığı kitap yüzünden hem büyük ilgi toplar hem de yöneticileri tarafından yargılanır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenen ve kim olduğunun farkında olarak her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

Jerry Maguire Yöneticisi ile girmiş olduğu rekabetten galip gelmek için elinden geleni yapmaya hazırdır.  Jerry kendi ajansını kurmaya karar verir ve şirkette kitabı yüzünden yaratmış olduğu kötü itibarı nedeniyle onunla sadece Dorothy (Renee Zelweger) gelir. Bir yandan müşterilerilerinin SMI’da kaldığını fark eden Jerry elinde kalan tek müşterisi Rod Tidwell (Cuba Golding. Jr) ile işlerine devam eder. Fakat işi zordur çünkü Rod pek de başarılı olmayan çelimsiz kısa boylu bir saha oyuncusudur. Onun itibarını artırmak için çok şey söylese de Rod kafasına göre hareket eder. Bu süre boyunca Jerry ile Dorothy yakınlaşır ve evlenmeye karar verirler. Ancak Jerry işine olan bağlılığı yüzünden ailesine vakit ayıramaz ve bu Dorothy’yi üzer. İş ilişkilerinde olduğu kadar aile ve dostluk ilişkilerinde de iyi bir bağ kurmakta zorlanan Jerry için bu süreç bir sınav olur.

Bir gün Rod’un maç sırasında kafasına almış olduğu darbe sonucu bayılmasından dolayı Jerry aynı şeyleri tekrar yaşayacağından korkar. Son müşterisini ve aynı zamanda müşteriden de öteye geçmiş birini kaybetmeye dayanamayacağını hisseder. Rod mucizevi bir şekilde uyanır ve danslarla izleyicileri coşturur. Kendi imajını bir anda yaratıp birçok fan kazanır. O günden itibaren Jerry de bağlılık problemini çözer ve ‘Az insan, iyi ilişki’ mottosuyla iş hayatında çok başarılı olmaya devam eder.