Reklamcılığın duayen isimlerinden Atilla Aksoy hayata veda etti. 1981 yılında Reklamevi’ni kuran Aksoy, Young&Rubicam ve aynı gruba bağlı Wunderman ajansının kurucu ortağı oldu ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 1998-2010 yılları arasında Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölüm Başkanlığı görevini de yürütmüştü. Sektör yaratıcılarından olan Atilla hocamız birçok markayı Türkiye’ye getirmiş, Komili, Tariş Zeytinyağları, Ford, Garanti Bankası, Altınyıldız, Network, Beymen, Mudo, IKEA, THY, Türkiye Turizm Tanıtımı, Marsa gibi çok sayıda önemli marka ve kuruluşların tanıtım projelerini yönetmiştir.

Atilla Aksoy reklamcılığın hem teorik hem de pratik açıdan öncülerindendi ancak reklamcı kimliğinin dışında tam bir kültür insanı olduğunu söyleyebiliriz. Uzun yıllar kültür sanat ve edebiyat alanlarında eleştiri yazıları yazmıştır. 70li yıllarda Cumhuriyet gazetesindeki köşesiyle Türkiye’nin ilk kitap eleştirmenlerinden olan Aksoy’un özellikle toplumsal konularda çok sayıda çeviri ve derlemesi bulunuyor. Aynı zamanda Aksoy bağımsız topluluk radyosu, Açık Radyo’nun kurucu ortaklarından, müzik yapımcılarından biridir. Açık Radyo’da gerçekleştirdiği jazz programları ile Türkiye’de jazz müziğinin yaygınlaşmasında çok önemli katkıları olmuştur. 2006-2008 yılları arası WWF Türkiye Başkanı ve Uluslararası Yönetim Kurulu Üyesi olan Aksoy, Tarih Vakfı’nın da kurucularındandır.

Atilla Aksoy’un ilk kitabı “Yeni Reklamcılık” 2005’te, reklama bakışını ve günümüzde geldiği evreyi yansıtan “Yoksa Siz Hala” adlı çalışması 2010’da yayımlandı.