Dijital sözlüğün milenyum baskısında “dahi” kelimesinin karşılığı olan Mark Zuckerberg’in; günümüzün ve gelecek planlarımızın parçası, hayal dünyamızın oyun alanı olan Facebook’u kurma ve geliştirme hikayesinin ardındaki sır perdesini aralayan “Social Network”, size kod yazmak ya da algoritma oluşturmaktan çok daha fazlasını sunuyor.

Birkaç Harvard Üniversitesi öğrencisinin sosyalleşmenin kurallarını yeniden yazacağı ve kolektif bilgi toplamanın şeklini değiştirebileceğini kim öngörebilirdi? Yine de Mark Zuckerberg’in o dönem için fazlası ile öngörülü olduğu söylenebilir. Öyle ki, yaptığı işe yakın arkadaşı ile arası bozulması ve eğitim hayatına zarar vermesini riske atacak kadar tutkulu bir yapıya sahip. Bu tutkunun boyutunu kestirebilir misiniz? Facebook’u kendisinden teknik destek almak isteyen iki yaratıcı kardeşten çalacak kadar mı? Yoksa finansal başkan olarak atadığı en yakın arkadaşı ile aynı mahkeme salonunda karşı karşıya gelmeyi göze alacak kadar mı? Tüm bu soruların cevabı, filmin kendisinde saklı.

PR’cı Gözü İle

Halkla ilişkiler uzmanları bir markanın yaradılışına ve kar elde etme süreci başladıktan sonraki imaj, itibar, iletişim hedefleri ve kültür çalışmalarında en çok söz sahibi olması gereken kişilerdir. Özellikle de markalaşma sürecinin yönetiminde büyük ölçüde inisiyatif almaları, uzun dönemli faaliyetlerin planlanması ve her bir faaliyetin markaya değer katması bağlamında ayrıca önem taşır. Türkiye’de yeni markaların pazara girmesi ya da sektörde uzun süre tutunmayı başarabilen start-up girişimlerinin görülmesi ne yazık ki nadiren karşılaştığımız manzara türlerinden. Bu nedenle; global ölçekte etki uyandırmış bir markayı fikir aşamasından itibaren tanımayı ihmal etmemek, sektörde farklı bir sezgi geliştirmenizde ve çalıştığınız markanın DNA’sına işleyecek nitelikteki iletişim kodları ve teklif önerilerini sunabilmek adına yol gösterecektir. Yalnızca bu sebepler için değil, aynı zamanda sosyal ağlarda yer alması pek mümkün markalarınızın bu yeni sayılabilecek ekosistemde nasıl barınabileceğine dair fikir edinmek için de takipte kalın. İyi seyirler.