Sadece İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden mezun olmuş öğrencilerin değil, farklı okulları bitirmiş birçok mezunun da tercih ettiği bir bölüm: Marka Okulu. Peki nedir bu bölümün ayrıcalıkları, kimler tercih etmelidir, bölümden çıktıktan sonra mezunlara katkıları neler olacaktır?

Marka Okulu; İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’ne bağlı Pazarlama İletişimi Yüksek Lisansı (MA) derecesi veren, sektörel, toplumsal ve uluslararası paydaşları ile güçlü bağlara sahip bir yüksek lisans programıdır. Programın ortağı MediaCat sayesinde öğrenciler sektörel uzmanlar, dünya çapında ünlenmiş meşhur danışman ve konuşmacılarla buluşabilmektedirler.

Programın en büyük kolaylığı ilk farklı kampüste yer almasıdır. Bunlardan biri Santral İstanbul’ken diğeri, Kozyatağı kampüsüdür. Yüksek Lisans yapan öğrencilerin çoğunluğu çalıştıklarından dolayı ders saatlerini ayarlamak oldukça zor olmaktadır. Bu yüzden Bilgi, öğrencilerine iki farklı yakada iki farklı kampüs avantajı sağlamaktadır. Santral kampüsünde biri projeli diğeri tezli olmak üzere öğrencilere iki opsiyon sunulmaktadır. Kozyatağı’nda ise sadece projeli patika sunulmaktadır. Bu iki opsiyonun sebebi ise kimi öğrencilerin akademisyen olarak devam etmek istemesi, kimilerinin ise profesyonel hayatta bu bölümden faydalanmak istemesidir.

Programın yapısı ise, Projeli programda öğrencilerin 3 tanesi zorunlu, 7 tanesi seçmeli toplam 10 ders ve 1 proje teslimini başarı ile tamamlamaları beklenmektedir. Bu program en az 2, azami 3 akademik dönemde tamamlanmaktadır. Tezli program ise, 4 tane zorunlu, 3 tane seçmeli toplam 7 derse ek bir seminer ve bir yüksek lisans tezinin başarı ile tamamlanması beklenmektedir. Bu program ise en az 4, azami 6 akademik dönemde tamamlanmalıdır.

Program derslerinde daha çok uygulamalara önem verilmekte ve grup çalışmaları ile hayata geçirilecek gerçek projeler yapılmaktadır. Bu sayede daha esnek ama bir yandan zengin bir program ortaya çıkmaktadır. Seçmeli dersler opsiyonu sayesinde öğrenciler diğer yüksek lisans programlarından dersler seçebilmektedirler. Dersler hafta içi 19:00-21:30 arası, yalnızca Cumartesi günü 10:00-12.30 arasında yapılmaktadır. Eğitim dili Türkçe olmasına karşın, bir çok yabancı eğitmenler dersi İngilizce anlatmakta ve hocalar tarafından tavsiye edilen kaynaklar genellikle İngilizce olmaktadır.

Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi 4. Sınıf öğrencisi ve gerekli şartlara uygun herkes 4+1 kapsamında bu programdan yararlanabilmekte. Son sınıfta öğrenciler kredileri varsa her dönem birer ders veya bir dönemde iki ders alacak şekilde yararlanabiliyorlar ve bu sayede mezun olduktan sonra sadece 1 sene daha okuyarak programın dönemini kısaltabiliyorlar.

Bu programa kimler katılmalı? Reklamverenler, marka sahipleri, satış ekipleri, ajanslar, tasarımcılar, yaratıcılar, yapımcı ve stratejistler, medya planlama ve çalışanları, girişimciler, dijital dünyacılar, farklı alanlarda kariyer yapmış ve kendini pazarlama iletişimi alanında da geliştirmeyi amaçlayan profesyoneller.İnternetten online başvurular ve sürelerini takip edip, katılım koşullarını yerine getirerek pazarlama iletişimi alanında kendini geliştirmek ve kanıtlamak isteyen herkes bu programa katılabilir.

Kaynak: