Siyasetin olduğu yerde halkla ilişkiler faaliyetlerinin olmaması mümkün değil. Hatta en başarılı halkla ilişkiler çalışmalarıyla siyasi durumlarda karşılaşıyoruz desek yerinde bir deyim olabilir. Daha önceki film önerilerimizden Başkanın Adamları, siyasetin halkla ilişkilerle nasıl kol kola ilerlediğine örnek teşkil eden bir filmdi. Bu hafta her bir bölümünde farklı halkla ilişkiler dersleri veren bir dizi önerimiz var: House of Cards. Netflix’de yayınlanan dizinin başrollerinde Kevin Spacey, Robin Wright yer alıyor.

House of Cards bizi, Frank Underwood karakteriyle Amerikan siyaseti ve Beyaz Saray’ın içerisinde bir kurguya dahil ediyor. Demokratik Partili bir kongre üyesi olan Frank, kendisine vaad edilen Dış İşleri Bakanlığı pozisyonunun başkasına verilmesinden sonra ona ihanet edenlerden intikam almak için karısıyla birlikte bir plan kurması üzerine bol entrikalı bir hikaye ortaya çıkıyor.

House of Cards’ta, halka hitap nasıl edilirden, hikaye nasıl yaratılıra; kriz nasıl yönetilirden, röportaj vermeye nasıl hazırlanılmalıya ve bir konuşmada giyilen kıyafetlerin en az söylenen söz gibi önemli olduğuna kadar halkla ilişkiler uzmanlarının bilmesi gereken pek çok detay bulunuyor. Son olarak neredeyse bir halkla ilişkiler uzmanı diyebileceğimiz Frank Underwood’un bir sözüyle yazımızı bitiriyoruz.

“Eğer masanın ayarlanış düzenini beğenmiyorsan, masayı ters çevir.”