Bir PR ajansı kurmak için onca para harcamaya gerek yok. Ne yaptığınızı bilirseniz, kendinizin online halkla ilişkiler uzmanı olabilirsiniz. Online bir PR uzmanı olabilmek için size yardımcı olabilecek 5 ipucu;

1.HARO’ya katılın: Kısaca “help a reporter out” Gazetecilere halktan geri bildirim toplamak için kurulmuş çevrimiçi bir hizmettir. HARO İnternet halkla ilişkilerinizi aşırı hızlandıracak harika bir yol. Ücretsiz e-posta bülten servisiyle, yazışmalar, web siteleri, bloglar ve hatta TV ve radyo programlarındaki ürünleri, şirketleri ve insanları vurgulamak isteyen sözcülere ulaşabilirsiniz. Bu ücretsiz PR gibi  bir şey, nasıl hayır diyebilirsiniz?

2.Sosyal medya yönetiminizi kolaylaştırın: Sosyal medya yönetiminizi düzene sokmak için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz program ve web tabanlı uygulamalar var. Bunları avantajınıza kullanmanız akıllıca olur. Hootsuite gibi hizmetler,Twitter, Facebook ve LinkedIn hesaplarınızı tek bir yerde birleştirmenize izin verir. Hootsuite ile istatistiklerinizi izleyebilirsiniz ve web sitenize yoğunluk katmak için çok etkilidir.

3.İnsanların ne hakkında konuştuğunu takip edin: Hootsuite gibi sosyal medya yönetim araçları, ürünlerinizi tartışan veya arayan kişilerle bağlantı kurabilen anahtar kelime izleme akışları oluşturmanıza izin verir. Adınız, şirketinizin adı ve sektörünüzle alakalı anahtar kelimeler için Google uyarılarınızı ayarlayın. Bu şekilde, online olarak (iyi ve kötü) sizin için neler olup bittiğini her zaman öğreneceksiniz.

4.Web sitenize iyi içerik gönderin: İyi bir online PR’cısı, stratejisinin bir parçası olarak potansiyel ve mevcut müşterilerini göz önünde bulundurarak hareket etmelidir. Şirketinizin web sitesinde bir blog oluşturmak, sitenizde taze içerik bulundurmanın en iyi yollarından biridir. Müşterilere geri dönüşler verip potansiyel müşterilere de sizi bulma imkanı verin. İşinizle ilgili ilginç makaleler ve ipuçları gönderin ve onlarla sosyal paylaşım sayfalarınızda bağlantı kurun (başkalarının da paylaşmasına özen gösterin).

5. SEO’nuzun farkında olun: Küçük bir anahtar kelime araştırması, sizi tüketicilerin önünde tutmanın akıllıca bir yolu olabilir. En iyi tavsiyeler arama motorundadır. Hangi anahtar kelimelerle rekabet edebileceğinizi öğrenin ve bunları içerik ve sosyal medya yönetimi stratejinizde kullanın. Sonuçta, her tweet, blog ve backlink SEO değeri taşıyor. Neden içeriğinizden en iyi şekilde yararlanmıyorsunuz?