Hemen hemen girişimci olan birçok insan süreklilik ve sıkı çalışmanın başarıyı getireceğini söyler. Sevdiğin işe kendine adamak, mütemadiyen başkalarından bir şeyler keşfetme arzun,  yakın çevreni kaliteli insanlardan inşa etmen, en önemlisi PR stratejin sayesinde itibarını inşa edebilmektir. İtibar, sen etrafta yokken insanların senin hakkında ne düşündüğü, ne söylediğidir. Bu durum sana rekabet avantajı verir ve iş ortamında sana yardımcı olabilir.

Halkla ilişkiler tamamen itibardır; itibar ise bir markanın her şeyidir. Ayrıca, hedef kitlenizin sizi ve şirketinizi nasıl algıladığını şekillendirmek, oluşturduğunuz profil ve etkileri sırasında PR vizyonunuzu tüketicilere tanıtma konusunda olanak sağlar.

Başarılı bir girişimci olma yolunda yeteneklerinizi artırmaya yardımcı olacak ilk beş PR aracı.

  • İyi Bir Biyografi

Kendinizi nasıl ifade etmeniz ve nasıl kendinizi pazarladığınız iyi bir girişimci olmakta yatar. Karakteriniz, deneyimlerinizi ve uzmanlığınızı sergilemek için kullanacağınız bir araçtır. Basit bir öz geçmiş olarak değil, uzman olduğunuz alanları vurgulamalı ve gerçek bir şekilde satmalısınız.

En önemli bilginin başında ters piramidi kullanarak iyi bir biyografi hazırlayabilirsiniz. Uzmanlık alanınızı, geçmişinizi ve deneyiminizi, niteliklerinizi ve başarılarınızın örneklerini eklediğinizden emin olun.

Farklı durumlarda oluşturulabilecek sürümler ise, kısa biyografi (100 kelime) medya fırsatları için ideal, uzun olan biyografiler web siteleri ve konferanslar için idealdir (1sayfa), micro biyografi ( 1 veya 2 cümle)(1-2 Cümle )sosyal medya veya makalenin yanına ekleme yapmak için idealdir.

  • Ağ Oluşturma

İnsanlarla iletişim içinde olmayı itibarınızı inşa etmede ve adınızı duyurmakta en iyi yol olarak adlandırabiliriz. İnsanlar seni tanıdığında, ne sunabileceğini tahmin ettiklerinde, sizi başkalarına tavsiye etmeleri veya sizinle iş yapmaları daha kolaydır.

Unutulmamalı ki, ağ oluşturmak satış yapmak değildir. Konuşmakta değildir. Dinlemektir.

  • Pr ve Sosyal Medya Stratejisi

İtibarınızı nasıl inşa edeceğinize dair planlar oluşturmak başarı için hayati önem taşır. Mesleki bilginizi bir gazeteciye nasıl iyi bir şekilde aktarabileceğinizi anlamak için zaman ayırın.

Medyanın ilgisini çekmek ve hikaye açıları geliştirmek için;

  • Günlük gazete okuma alışkanlığı edinin
  • Göstermek istediğiniz yayınları okuyun
  • Müşterilerin sorularına kulak verin
  • Endüstri yayınlarını ve trendlerini takip edin,
  1. Basın Bülteni Nasıl Yazılmalı

Basın bülteni, medya ile iletişim kurmanın ve itibarınızı geliştirmenin harika bir yoludur. Fakat,     duyuruyu nasıl yapılandıracağınız ve taslak haline nasıl getireceğiniz konusunda stratejik olmalısınız, aksi takdirde medya sürümünü birkaç saniye sonra çöp kutusunda bulabilirsiniz. Basın Bülteni, göndermek için genel amacınız mesajlarınızı hedef kitlenize iletmektir.

  • Medya Listesi

Bir medya listesi, sektördeki itibarınızı oluşturmak istediğiniz önemli medya bağlantılarını belgeler. Önemli bir konuda iyi bir hikaye tarzı yakalayan kişiler olabilir. Blog yazarları, yapımcılar, gazeteciler, editörler, serbest çalışanlar….

İyi bir medya listesi oluşturmak için;

  • Kitlenizi bulun
  • Kişileri tanımlayın
  • Veri tabanı oluşturun
  • Listeyi kategorize edin
  • Gün aşırı listeyi güncel kılın