EN ÇOK TIKLANAN HALKLA İLİŞKİLER KONULU SİTEDEN EN BAŞARILI PR YÖNETİMİ ÖNERİLERİ;

  • Stratejik planlama; stratejik planlamalar kronolojik olarak adım adım planlanmalıdırlar. Bu adımlar rakamlarla ve kesin hedeflerle belirlenmiş olmalıdır.
  • Endüstri içinden iyi bir çevre edinmek; kişinin en az el sıkışması kadar LinkedIn’I de kişiyle ilgili bilgi verebilir. Hem reel dünyada hem de online dünyada bolca meslektaş yanımak ve bu insanların da tanıdığı insanlarla tanışarak network genişletmek oldukça önemli ve değerli bir halkla ilişkiler önerisi olabilir.
  • Dinleyiciye göre yaklaşım belirlemek; hitap edilen hedef kitleyi tanımak ve onların dinleyeceği şekilde iletişime geçmek, en az iletilecek mesaj kadar önemlidir. Kişilerin bazen mesajı dinlemesi için tanıdık birinden geliyormurmuş gibi hissetmesi yeterlidir.
  • Müşterileri dinler; müşterinin geri bildirimleri çok önemlidir. Bu geri bildirimlere göre şekillenmek de yapılması mecburi halkla ilişkiler adımlarından.
  • Medyada Ortaklıklar Kur; medyadan dostları olan bir iletişimci yalnız bir iletişimciden çok daha iyidir. Medyada hem söyleyecek sözünü duyurmak için hem de sözlerini en doğru, direct şekilde duyurmak için halkla ilişkilercilerin medyadan ortaklıklar kurmaları gerekir.
  • Çevreyle İçiçe Olmak ve Hayır İşlerinde Bulunmak; gönüllü olmak ve çevredekilerin işlerine yardımcı olmak Kabul görmenin basilica gereklerinden biridir.
  • Analitik Veriler Kullanarak Müşteriyi Tanımak; analitik verilerin gücü ve data analizleri yadsınamaz bir şekilde halkla ilişkilercilere yardımcı olur. Sayısal veriler müşteriyi tanımanın en kesin ve güvenilir kaynaklardan biridir.
  • Düzgün İletişim; insanlar gerçek verilere yanıt veriyorlar. Laf kalabalığı ve şaibeli cümleler insanların yanıt verdikleri bilgiler değiller. Promosyonel materyallerin en dikkat çeken kısmı genellikle gerçek very veya bilgiler oluyor. Laf kalabalıkları değil.
  • Çevreni Kontrol Et; bir halkla ilişkileerci sık sık sunum vb. gibi sebeplerle göz önünde bulunmak zorunda kalırlar. Bu gibi durumlarda halkla ilişkilercilerin güç sahibi olduklarını gerek mimikleriyle gerek ses tonlarıyla kanıtlamaları gerekir. Bir sunum esnasında dinleyicilerinizi daire veya yarı daire şeklinde oturtun ve kendinize güvenin son olarak da gerdin olmaktan korkmayın bu size güç verecektir.
  • Görsel Kullan; sunum esnasında hazırlanılan sunuma dair verilebilecek en iyi önerilerden biri de görsel kullanmaktır. Sunumda görsel kullanmak günümüzün’ anlatma, göster ‘ yazısız kanununa en iyi uyan davranışlardan biridir. Bolca görsel kullanılan sunumlar dinleyicinin dikkatini daha çok çeker ve sunum yapan halkla ilişkilerci daha uzun süre dikkati elinde tutar.
  • Müşterinin İstediği Şey Ol; müşteriyle senkronize olmak ve onun isteyebileceği şeyi tahmin edip, o doğrultuda davranmak halkla ilişkilercilerin yararına olacaktır. Böylelikle müşteri anlaşıldığını ve hedefi doğrultusunda doğru kişiye yürüdüğünü düşünecektir.