Görme engelli bireyler günlük hayatta pek çok zorlukla karşılaşıyor; bu nedenle tercih, zevk,  yorumlama ve muhakeme gibi konularda hayata puslu bir pencereden bakıyorlar.

Ülkemizin en büyük moda markalarından biri olan LC Waikiki, görme engelli bireyler için dünyada bir ilke imza attı. Şimdi sizi görme engelli bireylerin puslu pencerelerini biraz daha netleştirmeye davet eden yepyeni bir mobil uygulama ile tanıştırıyoruz: LCW Sense. ‘Başka birinin yardımına ihtiyaç duymadan alışveriş yapma özgürlüğü’ parolası ile öne çıkan LCW Sense, görme engelli bireyler için alışverişte engel kavramını kaldırıyor.

LCW SENSE İLE DUYULARIN TANIMI DEĞİŞİYOR

Proje LC Waikiki Sosyal Sorumluluk Gönüllüleri tarafından hayata geçirildi. Amacı ise görme engelli bireylere daha rahat ve konforlu alışveriş deneyimi yaşatmak.  Bu mobil uygulama LC Waikiki mağazalarındaki ürünlerin özelliklerini barkod okuma yardımı ile sesli bir şekilde kullanıcıları ile paylaşıyor. Barkodun okunabilmesi  için ise akıllı telefonların kamerasını kullanmak yeterli.  Aplikasyon, görme engelli bireyler için mobil bir asistan niteliğinde.

LCW Sense ile ürünlerin beden bilgisine, desen adına, renklerine, kumaş tiplerine ve yıkama talimatı uyarılarına kolaylıkla ulaşılıyor. Ayrıca aplikasyon, ürünün peşin ve taksitli fiyatlarını da kullanıcıları ile paylaşıyor. Appstore ve Google Playstore’dan ücretsiz olarak olarak indirilebilen LCW Sense hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için uygulamayı telefonumuza yükledik, kullanımı kolay ve tasarımı sade. Uygulama, ana menüde bulunan ‘oku’, ’favoriler’, ‘gardrobum’ ve ‘yardım’ butonları üzerinden çalışıyor.

Uygulama ile ilgili sorularınız için: internetsatis@lcwaikiki.com

Kaynak için tıklayın.
Kaynak için tıklayın.