İletişim sektörünün “anne-çocuk” ekseni etrafında döndüğünü ve bunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu kabul eden Game Kudra İletişim Topluluğu, pazarlamasyon.com’da “Mom and Kids Zone” adlı bir yazı dizisi hayata geçirmeye karar verdi.
Aklınıza gelen pek çok sektörde ana karakterin “anne-kadın” ve onun yetiştirdiği bireyler olduğunu görüyoruz. Ancak günümüz iletişim sektörü “anne-kadın” ve “anne-çocuk” ilişkisine yeteri kadar önem vermiyor. Oysa anne karakteri ve çocuğunu yetiştirirken değişen davranışlarının her dönemde önemli bir nokta olduğunu unutmamak ve detaylı olarak analiz edilmesi gerektiğini de göz önünde bulundurmalıyız. Bu nedenle Game Kudra İletişim Topluluğu bu önemli noktayı unutmadığını göstererek, bu yazı dizisinde “gerçek” anne iç görülerini, hatta anne itiraflarını, uzman görüşlerini, yapılan hataları ve doğruları, çocuklara sunulabilecekleri, annelere markaların vaat etmesi gerekenleri, firmalara kendilerine neler katabileceklerini, iletişimcilere dönem, sektör bazlı ipuçlarını da vaat ediyor.
Her bölümde detaylı analizler ve veriler sunarken, bölüm sonlarında iletişimcilere ve markalara özel önerilere de yer verilecek. Bölümlerin lezzetini çoğaltacak röportajlar ve videolar da sıklıkla yazı dizisinde yer alacak. Kimi zaman bir anne ile konuşulurken, kimi zaman bir STK gönüllüsü ile konuşulacak kimi zamansa bir ünlü anneyi konuk olarak alınacak. Böylece yazı dizisi okunurken bireyler kendilerini bir oyun alanı içinde olduklarını ve bu oyunda yola nasıl devam etmeleri gerektiğini de çeşitli görüşler ve deneyimlerle birlikte gözlemleme imkanı bulacaklar.
Bölüm Bölüm Paylaşılan İçeriklerde Neler Olacak:
• Anne – çocuk ekseninde pazarlama neden önemlidir? Rakamlar, veriler öneriler paylaşılacak.
• Anneler- Çalışan Anneler: “ÇOCUK DA YAPARIM KARİYER DE” MASALININ SONU… Onların motivasyonlarına, beklentilerine ışık tutacağım. Ayrıca özel konuklar alacak ve “anne itirafları” ve “uzman görüşleri” dinlenecek.
• Anneler- İşi bırakan anneler: “SENİN YENİ KARİYERİN ARKA ODADA UYUYOR BEBEĞİM!”. Onların motivasyonlarına, beklentilerine ışık tutulacak. Ayrıca özel konuklar alacak ve kariyerine ara veren annelere umut aşılamak, onları pazarlama ve iletişim alanlarında nasıl değerlendirebiliriz uzmanlardan çeşitli görüşler alınacak.
• Anneler- Ev kadını anneler: “EVLİ, ÇOCUKLU, MUTLU MU?”
• Anneler: Ortak paydaları ve onlara ulaşma yollarını iletişimciler için düzenlenecek.
• İletişimcilere Öneriler- Doğum Öncesi Dönem
• İletişimcilere Öneriler – Bebeğim Büyüyor Dönemi
• İletişimcilere Öneriler – İlerleyen Dönemler
• Sektör Bazlı Öneriler – Moda, teknoloji, gıda vb. sektörlere özel öneriler ve fikirlere yer vereceğim
• Çocuklar
A. Yaş kırımlarına göre davranış modelleri, iç görüleri, beklentileri ve motivasyonları
B. Yaş kırılımlarına göre kahraman seçimleri
C. Onlara ulaşma yolları

Kaynak

Kaynak