Farklı görülmek, insanların seni görünce sana tuhaf bakması, seni olduğundan farklı görmesi hepimizi üzecek ve rahatsız edecek bir durum. Bu durum çocuklarda çok daha hassas. Özellikle hasta olan çocuklarda.

Ogilvy Brezilya GRAAC (Support Group for Children with Adolescents with Cancer) için bir kampanya başlattı. Kampanyalarının çıkış noktası “a child with cancer deserves to be seen just like any other child” düşüncesiydi. Bu düşünceden yola çıkarak çocuklara ulaşmanın ve onlara destek verdiklerini göstermenin en etkili yolunu düşündüler. Yardımlarına çizgi film karakterleri koştu.

Çocuk kanserine yakalanmış çocukları desteklemek için 40’tan fazla çizgi film karakteri ‘’kel’’ oldu. Bu karakterler televizyona ve ulusal gazetelere çıktı. Uluslararası Çocuk Kanseri Günü‘nde hastanede tedavi gören çocuklara sinema gecesi düzenlendi ve kel çizgi film karakterlerinin filmleriyle çocuklara sürpriz yapıldı.

Brezilya halkının %91’i kampanyaya sosyal medyadan destek verdi. Brezilya başkanı dahil olmak üzere 230 milyon kişiye ulaşıldı. Kanserli çocukların diğer çocuklardan farklı hissetmemesi için yapılan kampanya hedefine ulaşıp çocukların yüzünde birer gülümse yaratmayı ve daha özgüvenli olmalarını sağladı. Unutmamalıyız ki her çocuk aynı görülmeyi hak eder.

 Daha fazla bilgi için tıklayın