‘ÖNCE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ’ DİYEN 10 MAĞAZA  VE SIRADIŞI UYGULAMALARI

Rekabetin asla sona ermediği bir dünyada, mağazalar müşteri çekmek için çeşitli indirim ve kampanyalar yapıyorlar. Fakat bazıları var ki onlar müşterilerine, yukarıda saydıklarım dışında, deneyim vaat etmek parolasıyla herkesin aklına gelmeyecek ama bir o kadar da basit politikalar izliyorlar. Biz bu politikalar karşısında hem heyecanlandık hem de şaşırdık. Sizi de bunları incelemeye davet ediyoruz.

KONUŞAN ALIŞVERİŞ SEPETLERİ

Bu resim Kore’de bir mağazadan. Bu mağaza, satış danışmanı klişesinden kurtulmak için size ‘konuşan alışveriş sepetleri’ sunuyor. Bu sepetler,  yardıma ihtiyaç duyduğunuzda size yardım ediyor.

HEM HESAPLI HEM TASARRUFLU

Bu markette, satılamayan tarımsal ürünler indirimli fiyatlardan satılıyor. Bu sayede hem sebze ve meyveler ziyan olmamış oluyor hem de indirimli fiyatlardan yararlanıp tasarruf etmiş oluyorsunuz.

 

ÇOCUKLAR İÇİN BEDAVA MEYVE

Bu market Yeni Zelanda’da. Aileler alışveriş yapsın, çocuklar da onlar için ücretsiz olan meyvelerden yesin! Bizce çok düşünceli bir hareket.

EĞİTİM ŞART 

Özellikle erkek çocuklar Playstation’a bayılır. Almanya’daki Media Markt’lardan birinde, çocuklar derslerden kaytarıp buraya gelip oyun oynamasın diye, öğlen ikiye kadar oyun konsolları test ettirilmiyor.

 

 BU MARKET ARABALARI BAŞKA

Herkesin en büyük(!) sorunlarından biri telefonunun sarj problemi. Bu market ise bu probleme meydan okuyacak bir sistem geliştirmiş. Alışveriş arabalarında telefonunuzu sarj etmenizi sağlayan bir aparat var.

O ZAMAN VALS!

Alışverişin en sıkıcı tarafı da ödeme kuyruğunda dakikalarca sıranın size gelmesini beklemek. Bu market, zamanınızı daha verimli şekilde geçirmenizi sağlamak amacıyla size basit düzeyde vals öğrenme imkanı veriyor.

ÇOK AKILLI MARKET ARABALARI

Markete girdiğinizde aradığınızı çok kısa süre içinde bularak zamandan tasarruf mu etmek istiyorsunuz? Cevabınız evet ise sizi bu markete alalım. Buradaki market arabalarındaki sistem, size aradığınız ürünün hangi reyonda ve rafta olduğunu söylüyor.

 EVCİL HAYVANLARI DA UNUTMAMIŞLAR

Bu market İtalya’da.  Alışveriş yaparken evcil hayvanınızı yanınızdan ayırmak istemiyorsanız bu market tam size göre. Market arabalarındaki özel bölmeye evcil hayvanınızı yerleştirerek, onu yanınızdan ayırmadan alışverişinize devam edebilirsiniz.

  

 KIŞ SİMÜLATÖRÜ

Kışlık bir kıyafet alıyorsanız, kafanızda mutlaka bu kıyafetin sıcak tutup tutmayacağına dair bir şüphe olur.  Bu marketteki simülatör, kış deneyimini ayağınıza getiriyor. Mağaza, aldığınız kışlık kıyafetleri düşük sıcaklıklarda test edebileceğiniz özel bir kabin oluşturarak bu sorunu çözüyor.

BÜYÜTEÇLİ MARKET ARABALARI

Ürün paketlerinin üzerindeki önemli bilgiler çok küçük yazıldığı için, genelde okumakla uğraşmayıp eğer alacaksak hemen sepetimize atıyoruz.  Almanya’daki bir eczane bu duruma son vermek için kendi market arabalarına büyüteç yerleştirmiş.

Kaynak için tıklayın
Kaynak için tıklayın