Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınların en sık karşılaştığı kanser tipidir. Her yıl 1 milyon 400 bin kadının karşı karşıya kaldığı meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarmak demektir. Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 2014 yılında Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü iş birliğinde “Pembe Top Sahada” projesi hayata geçirildi. 

İlki 2014 yılında Anadolu Efes ve Unics Kazan arasında oynanan basketbol maçının gönüllü destekçisi Beren Saat oldu ve hava atışını pembe top ile yaptı. Tüm dünyada meme kanseri farkındalık ayı olarak kabul edilmiş olan  Ekim ayında gerçekleşen projede bu yıl Anadolu Efes ve Real Madrid arasında oynanan Eurolig maçının hava atışını ise ünlü oyuncu Elçin Sangu yaptı.  

     

Neden Pembe Top?

Pembe top, rengini meme kanseri ile savaşın simgesi haline gelmiş olan pembe kurdeleden almaktadır. Bir basketbol maçında ilk defa hava atışının pembe bir topla yapılmış olması nedeniyle, pembe top sahada projesi Türkiye’de bir ilk olma özelliğini de taşımaktadır. 

                    

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Proje, mesaj olarak “Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır” sloganını benimsedi. Bu mesajı hedef kitleye iletmek için ise birçok kanal aktif olarak kullanıldı. Sosyal medyada açılan #pembetopsahada etiketi ile meme kanseri hakkında bilgilendirici içerikler ve fotoğraflar paylaşıldı. Projenin gönüllü destekçileri olan ünlüler ise maç günü, meme kanserinde erken teşhisin önemini kamera karşısında vurgulayarak basının da ilgisini çekmiş oldular. 

Ödüller Pembe Top’a !

Hem sahada hem basında geniş çapta ilgi gören Pembe Top Sahada projesi Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından bu yıl 16.sı düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nden “Kurumsal Sosyal Sorumluluk-Sağlık” ve “Medya İlişkileri” kategorilerinde 2 Altın Pusula sahibi oldu. 

Proje, 2016 yılında dünya genelinde başarılı kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını ödüllendiren CSR Excellence Awards’da “Altın”, dünya çapında başarılı projelerin ödüllendirildiği Stevie Awards’da “Yılın İletişim ve PR Kampanyası” kategorisinde “Gümüş”, MediaCat Felis Ödülleri’nde ise “Sağlık İletişimi Bölümü En İyi Bilinçlendirme / Farkındalık Kampanyası” kategorisinde “Felis” ödülünün sahibi oldu.

 

Kaynak için tıklayın
Kaynak için tıklayın