1950’li Amerika yıllarına geri dönelim. Ana haber kaynağının gazete olduğu, caz eşliğinde New York gecelerinin sabaha kadar sürdüğü yıllara. 1957 yapımı bu siyah beyaz filmde New York basın camiasını ve gazetecilerin haber yayınlatmak için nasıl kendi bağlantılarını kullandığını göreceksiniz. Bu duruma halkla ilişkiler ve gazeteciliğin çirkin yüzü diyebiliriz.

 Köşe yazarı olan J.J. Hunsecker’ın köşesi eğlence sektörü üzerinde çok büyük etkiye sahiptir. Sidney ise müşterilerinin adının bu köşede geçmesini sağlamaya çalışan bir basın danışmanıdır. Hunsecker, Sidney’den kız kardeşi ve müzisyen sevgilisini ayırmasını istemiştir. Ancak Sidney bunu başaramamış ve bu nedenle anlaşmaları duraksamıştır. Tekrar müşterilerinin basında yer bulabilmesi için Sidney’in anlaşmayı tamamlaması gerekir. Bunun için de bağlantılarını devreye sokar ve “black pr”a başvurur.

 Halkla ilişkilerin karanlık yüzü olan “black pr” filmde hızlı bir tempo içerisinde işleniyor. Arkada devamlı çalan caz müziği ve New York gecelerinde geçen sahneler yaşanan atmosferi izleyiciye hissettiriyor. Halkla ilişkilerin nereden nereye geldiğini, nelerin değişip nelerin değişmediğini görmek, üzerinde biraz düşünmek isterseniz bu filmi size tavsiye ederiz.