Gelişmenin yolu okumaktan geçer. Eğer biri başarılı bir halkla ilişkiler uzmanı olmak istiyorsa çok okumalı ve çok bilmelidir. “Okumaya nereden başlamalıyız?” sorusu kafasını kurcalayanlar için bir PR’cının kitaplığında bulunması gereken kitaplardan oluşan küçük bir rehber hazırladık.

Presentation Zen – Garr Reynolds



Başarılı bir fikir oluşturmak uzun ve emek isteyen bir süreç, peki fikrimizi etkili şekilde sunamıyorsak ne kadar iyi olduğunun önemi var mı? Start-up yarışmalarında ya da sıradan bir iş gününde, birçok nitelikli fikrin doğru sunulmadığı için kalabalığın arasında kaybolduğunu biliyoruz. Garr Reynolds’un kitabı sunum tekniklerinden beden diline bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için kapsamlı bir kaynak.

Sınırlarını Zorla – Sheryl Sandberg

ABD listelerinde uzun süre 1 numara kalan eser, iş hayatında üst basamaklara çıkmak için çabalayan kadınlara yol gösteren, değişim yaratacak bir manifesto. Her ne kadar yalnızca kadınları ilgilendiriyor gibi görünse de eşit bir çalışma hayatı yaratılması için hem kadınların hem erkeklerin okuması gereken bir kitap.


Herkes Yazabilir – Ann Handley

Mailler, mesajlar, sosyal medya hesaplarımız… Aslında hepimiz, her gün içerik üreten yazarlarız diyor Ann Handley. Mesajlarımızı iletmek için hepimiz kelimeleri kullanıyoruz, yazı yazmak ayrıca mesleğimizin rutinlerinden biri. Herkes yazabilir fakat yazar kitabında özellikle müşteriye hitap eden sektörler için içerik oluşturmanın ana hatlarını çizerken etik yayıncılıkla ilgili de bir el kitabı sunuyor.

 

Marka Hikayeleri – John Grant


Şimdiye kadar hepimiz Batı kökenli büyük markaların ilham veren hikayelerini dinledik ve okuduk. John Grant perspektifi Batı’dan Doğu’ya çekerken alternatif marka yaratmada yol gösterici 7 temel unsurdan bahsediyor; zanaat, mucitlik, uyum, sentez, geçmiş bağlantılar ve toplum. Ekşisözlük, Yemeksepeti gibi aşina olduğumuz örnekleri de içeren kitap, Doğu toplumlarında ortaya çıkan yeni pazarları ve markalama deneyimlerini inceliyor.

Drive – Daniel H. Pink



Beklediğimiz sonuçları almak için en önemli bileşenlerden biri de şüphesiz motivasyon. Kişisel motivasyonumuzu sağlamak ya da birlikte çalıştığımız grubun motivasyonunu yüksek tutmak konusunda yıllardır uygulanan klişeleri gözler önüne seren Pink, 40 yıllık bilimsel araştırmalarına dayanarak bunları yıkıyor, yeni bilgilerle maksimum verimle çalışmanın ve daha iyi yaşamanın yollarını gösteriyor.