ABD’nin Ohio eyaletinin Columbus şehrinde bulunan Hot Chicken Takeover isimli popüler kızarmış tavuk restoranı, çalışanlarını sabıkası olan kişilerden seçiyor ve onları topluma geri kazandırmaya çalışıyor.

Hot Chicken Takeover’ın sahibi Joe Deloss , televizyon kanalı NBC’de yayımlanan “Today” isimli programda bu konuya açıklık getirerek; “Düşüncelerinin sabıka kaydının genellikle şartlar ile alakalı olduğunu,karakter ile ilgili olmadığını düşündüklerini ve onlar için farklı hikayeler sunma imkanı sağladıklarını”fikrini savundular.

Joe Deloss, Hot Chicken Takeover’ı 2014 yılında karısıyla birlikte açtığında sadece üç çalışanı olduğunu, şimdi ise çiftin, üç restorana birden sahip ve bu üç restoranda yaklaşık olarak 200 kişi çalıştığında dile getirmişti. Çalışanlarını öven Deloss, bu başarısını ise oluşturduğu ekibe borçlu olduğuna inanıyor.

Restoranda çalışan kişiler bu durumdan oldukça memnun kaldıklarını , kendilerinin bu restoranda aile gibi olduklarını ve işlerin üstesinden bu şekilde geldiklerini her defasında dile getiriyorlar.

Deloss’un çalışanlarından biri olan Jameel H., burada gerçek bir sevginin olduğunu belirterek daha önce pek çok şirket için çalıştığını ve hiçbirinde böylesi bir şey hissetmediğini ifade ediyor. Bununla birlikte sabıka kaydına sahip olmasından sonra yeniden bir iş bulmaya çalıştığında yaşadığı zorluklardan da bahseden Jameel, bununla ilgili olarak “Biraz umudumu kaybettim, kendimi yeniden sokaklarda buldum.” dedi.

Jameel’in yaşadığı bu yaşadıkları, aslında sıklıkla karşılaşılan bir durum. Ceza evinden çıkıp yeniden hayata atılmak isteyen birçok kişi, sabıka kaydına sahip olmalarından ötürü iş bulmakta zorluk yaşıyorlar ve hayattan bağlarını koparıyorlar. Deloss’un “eşit şans istihdamı” düşüncesi ve hareketi, eski suçlulara sadece para kazandırmakla kalmayıp onlara yaşamak için bir sebep vererek aydınlık  bir gelecek imkanı sağlıyor.

Kaynak