KFC sosyal medyayı böylesine yaratıcı ve ilgi çekici kullanmak konusunda ders gibi bir hareketle karşımızda. Biz yine de hatırlatalım, KFC’nin gizli formülünde 11 farklı baharat karışımı kullanılıyor. Bu baharatlar, tıpkı Coca Cola’nın formülü gibi, sır olarak saklanıyor. Bu 11 baharat formülü, KFC’nin sosyal medya ekibine esin kaynağı olmuş durumda.

Eğer KFC’nin Twitter hesabına baktıysanız, takip ettiği kişi sayısı ilginizi çekmiş olabilir. Hesaba bakıldığında sadece 11 kişinin takip edildiği görülüyor. Peki bunun sebebi nedir? Bu 11 kişi neye göre seçilmiş durumda? Yoksa KFC’nin kriterleri mi var? İşte bu sorunun cevabı gayet basit bir yaratıcılığı içinde barındırıyor. KFC sosyal medya ekibi ilk olarak 90’ların meşhur müzik grubu Spice Girls’ün (Baharat Kızlar) üyelerini takibe alarak işe başladı. Bu grup 5 kişiden oluşuyor. Peki geriye kalan 6 kişi kim? Ardından da Herb isimli kullanıcılardan 6 tane seçiyor ve onları da takip listesine ekliyor. Herb isimli kullanıcılar erkeklerden oluşuyor. Aralarında gazeteci de var, bir üniversitede futbol koçu olan da… Bu da bize KFC’nin 5 baharat ve 6 ot-bitki kullandığını gösteriyor. (Herb: ot, bitki)

KFC sosyal medya ekibi KFC’nin lezzet formülünü bu hareketle Twitter üzerinden de hayata geçirmiş oldu. Bu hareket yaratıcılığın basitliğe odaklanarak ortaya çıktığını bizlere kanıtlar cinsten.  KFC hem az sayıda ot ve baharat kullanarak sektörel bir başarı elde ediyor, hem de Twitter’da takip ettiği kullanıcı sayısının azlığı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Kaynak için tıklayın