Şans eseri reklamcılığa atıldığını söyleyen Kerem Tüten seçmeli ders olarak aldığı reklam eğitiminden sonra bu sektörden vazgeçemeyenler arasında. Bu yıl o da Mediacat 30 Under 30 listesinde.

Neden BİLGİ’yi tercih etmiştiniz?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Pazarlama Yüksek Lisans Programı’ndan 2013 yılında mezun oldum. Bölümün akademik kadrosu, reklam sektöründe çalışmayı istediğim kişilerden oluşuyordu.

Şimdi şirketteki çalışma pozisyonunuz nedir?

Medina Turgul DDB’de metin yazarıyım.

Reklamcılığa nasıl başladınız?

Aslında şans eseri oldu. Bir şeyler yazıp çizmek benim hep sevdiğim bir şeydi. Lisans okurken seçmeli derslerde reklamcılık olduğunu gördüm. Hemen seçtim. Bu ders benim reklama olan ilgimi daha da artırdı. Okul bitince de bir süre staj peşinde koştum. O zaman, Arkın Kahyaoğlu Grey İstanbul’daydı. ‘’Gel bir hafta dene dedi.’’O bir hafta hep uzadı. Birkaç ay sonra da metin yazarı olarak kadroda yerimi aldım.

BİLGİ’ye başladığınızda ne tür beklentileriniz vardı?

Farklı görüşlerle karşılaşmak. Çünkü hala ne istediğimi arıyordum. Bir de sektörü yakından tanımak istiyordum.

BİLGİ’nin size sağladığı en büyük katkı nedir?

Ders eğitimimin dışında hiç tahmin etmediğim şeyler öğrendim. BİLGİ’de. Örneğin Girişimcilik. Bence bu, BİLGİ’yi farklı kılan bir özellik.

Medicat 30 Under 30 listesinde yer alan en başarılı isimler listesinde olmak hayatınızda neleri değiştirdi?

Mediacat dergisinden her zaman bir tane alırdım. Bu kez bir tane de aileme aldım. Şimdilik tek değişim bu. Evde duruyor. Misafirler geldikçe gösteriyorlar sanırım.

Arkanızdan gelecek yeni meslektaşlarınıza bir öneriniz var mı?

İlk yıllarda farklı görüşleri, farklı yapıları olan birkaç ajans görmeleri gerek. Staj için son seneyi beklememek de önemli. Malum yol uzun. Gerisi klasik.

Kaynak için tıklayın.