Çocukluk hayali avukatlık olan bir hukukçu Özde Özdericioğlu. Galatasaray Lisesi’nde başladığı eğitimine Fransa’da devam edecekken,İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni tercih edip, Türkiye’de kalmayı seçmiş. Üstelik yüksek lisansına BİLGİ’de devam ediyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin hangi bölümünden mezun oldunuz?

BİLGİ’de Hukuk Fakültesi’ndeki Lisans eğitimimi 2007 yılında onur derecesiyle tamamladım. Devamında burslu olarak kabul edildiğim Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı’na tez aşamasında devam ediyorum.

Peki neden BİLGİ?

Lise öğrenimimi Galatasaray lisesi’nde tamamladıktan sonra aslen lisans eğitimi almak üzere Fransa’daki Pantheon- Sorbonne ve Lyon Üniversitelerinin hukuk fakültelerine kabul edilmiş, fakat ailevi sebeplerle Türkiye’deki alternatiflerimi ve burs olanaklarımı değerlendirmek amacıyla ÖSS’ye girmiştim. Üniversite tercih zamanımda, BİLGİ ve diğer hukuk fakültelerinin oryantasyon ziyaretlerine katıldım. Önce, BİLGİ’nin, kendi alanlarında Türkiye’nin en iyileri olarak tanımlayabileceğim akademik kadrosu beni etkiledi. Aynı dönemde, Rotary Dolmabahçe kulübü’nün BİLGİ Hukuk Fakültesi’ne kabul edilen 4 başarılı öğrenciye burs imkanı sağladığını öğrendim. Burs mülakatlarımın da olumlu sonuçlanması üzerine Fransa’ya taşınmama kısa bir süre kalmasına rağmen eğitimimi BİLGİ’de tamamlamaya ve Türkiye’de kalmaya karar verdim.

Hukukta iyi bir kariyere sahip olmak diğer alanlara kıyasla daha zor denebilir mi? Sizin görüşünüz nedir?

Türkiye’de 2016 itibariyle 72 hukuk fakültesi ve bu fakülteler her yıl 10.000’e varan öğrenci mezun oluyor. Özellikle, bu enflasyonun yarattığı kariyer başlangıçtaki rekabetçi ortam ile kariyer süresince, Türkiye’deki sürekli değişim gösteren yasal düzenlemeleri takip etme gerekliliğinin, hukuk mesleğini diğer mesleklere göre daha zor buluyorum.

Kaynak için tıklayın.