Donut denince akla gelen ilk marka olan Krispy Kreme bu yıl Dünya Diyabet Günü’nde zamanlama açısından oldukça yanlış bir kampanyaya imza attı.

Diyabet hastalığının tedavisi için çok önemli olan insülin, 1921 yılında Kanadalı tıp doktoru ve bilim adamı Frederick Banting tarafından keşfedildi. Frederick Banting’in doğum günü olan 14 Kasım ise Dünya Diyabet Günü olarak kabul edildi. Dünyaca bilinen ve sevilen ünlü donut markası Krispy Kreme ise bu yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde tam tamına 36 bin adet ücretsiz donut dağıttı.

UberEats işbirliği ile gerçekleştirilen kampanya, kitleler tarafından büyük tepki aldı. Fakat Krispy Kreme’e göre ise kampanya o kadar çok ilgi çekti ki kampanyanın başladığı birkaç dakika içerisinde UberEats uygulaması on binlerce sipariş alması nedeniyle çöktü.

Birleşik Krallık Ulusal Obezlik Forumu Genel Başkanı Tam Fry “Kelimelerim kifayetsiz kaldı. Şeker dolu ürünlerini parlatmak için Dünya Diyabet Günü’nü seçmek ne kadar umutsuzca bir düşünce ve aptalca bir fikir” açıklamasıyla şaşkınlığını ifade etti.

Krispy Kreme marka sözcüsü ise “Bugün Krispy Kreme, UberEats kampanyasını lanse etti. Fakat çok kötü bir zamanlama olduğunun farkındayız. Umarız ki hayranlarımız sağlıklı yaşamın bir parçası olarak arada sırada donut’larımmızın keyfini çıkarmaya devam ederler” sözleriyle konuya açıklık getirdi.

Kaynak için tıklayın