Hamdi Ulukaya Girişimi Startup Destek Programı içerisinde yer alan aktivist giyim markası reflect, 15. İstanbul Bienal’I için Small Projects İstanbul ile birlikte Suriyeli mülteci çocuklara “İyi bir komşu nedir?”sorusu altında poster tasarım atölyesi düzenledi.

Bu sene düzenlenen Bienal’in temasından yola çıkarak atölyede 7 ile 12 yaş arasındaki çocuklara komşuluk,iyi bir komşu olmak ve en sevdiğiniz komşu kavramları yöneltilerek onların fikir ve görüşleri alındı ve bu görüşler yine çocuklarla beraber sanatsal posterlere dönüştürüldü.Yöneltilen bu kavramlara cevap en iyi komşularını arkadaşları seçti ve onları hayal güçleriyle,çeşitli renklerle ve yarattıkları karakterlerle kağıt üstüne döktüler.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Small Projects İstanbul, Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğrencilerin ve ailelerinin entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedefleyen kolektif bir mekan olarak atölyeye ev sahipliği yaptı.Bu atölye sadece sanatsal bir etkinliğe ev sahipliği yapmakla kalmadı,mültecilerin ne hissettikleri,nasıl bir düşünce içinde olduklarını da yansıttı.

Atölyeden çıkan sonuçları değerlendirerek bienal posterlerine uygulayan  giyim markası reflect, yapılan dört farklı yaratıcı posteri şehrin farklı noktalarına yayarak farkındalık yaratmaya çalıştı. Bienal afişlerine alternative olarak üretilen bu posterler,izleyiciye bienal hakkında farklı bir bakış açısı kazandırmaktır.

Kaynak

Kaynak