Dünyaca tanınan ABD’li sivil toplum örgütü dünyada gerçekleşen savaşların sona ermesi ve barışın sağlanmasına yönelik bir reklam filmi yayımladı.

Tüm dünyayı saran askeri çatışmalar nedeniyle yaşamları kabusa dönen binlerce çocuk ve gençlere dikkat çekmek oldukça önemlidir ancak çoğu zaman yeterli değildir. Savaşın ve çatışmanın gölgesinde idame ettirmeye çalışılan yaşamları bir nebze de olsa düzlüğe çıkarmak için sosyal medya paylaşımları ve beğenileri yerine bağışta bulunarak yüzlerce insanın kabusa dönen yaşamına dokunarak barışın sağlanabileceğini düşünen ABD’li sivil toplum örgütü War Child, bakış açısını yansıtan bir reklam filmi yayınladı.

Bu reklam filmiyle insanların sosyal  medyada çeşitli paylaşımlar yada beğeniler yapmasından çok “biz bu savaşı bitirebilmek ve dünyaya barışı getirmek için neler yapabiliriz?”sorusuna cevaplar arayabilme ve çeşitli yardımlarda bulunabilme içgüdüsü oluşturulmaya çalışılıyor.Ayrıca dünya üstünde başka insanların ve canlılarında bulunduğunu akıllara getirebilme ve yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini merak edip,onlara yardım edebilme refleksi oluşturma amaçlanıyor.

Bu reklam filimine dikkat çekebilmek için,en çok izlenen diziler arasında yer alan “Stranger Things”in  Lucas karakteri olarak tanınan Caleb McLaughlin’in sesi ile origamiyi buluşturan animasyon Publicis New York imzası da taşıyor.

Kaynak