Dünyayı kasıp kavuran yeni sektörün fuarı artık İstanbul’da yeniden gözler önüne seriliyor. İlk kez İstanbul’da bu yıl tanık olunan bu fuarda gözler oyunların üzerindeydi. 100 milyar doları aşan büyüklüğüyle dijital oyun sektörünün kalbi bu yıl Tüyap Fuar ve Kongre  Merkezinde dikkatleri üzerine toplamayı başardı. GAMEX 2017 Uluslararası Dijital Oyun Fuarı tüm dijital oyun hayran kitlesini bir arada topladı. Doğu Avrupa, Afrika,Ortadoğu ve Türkiye Cumhuriyetlerinin en kapsamlı oyun fuarında muhteşem oyunlar sergilendi.

 Muhteşem şovlar eşliğinde, PC ve Konsol Oyunları, eşsiz simülatör ve VR (Sanal Gerçeklik) deneyimleri, profesyonel e-spor takımları ve oyuncuları, son teknoloji oyuncu ekipmanları, fenomen haline gelmiş Youtuber ve streamerlar, çarpıcı cosplay etkinlikleri, sayısız ödül ile hediye ürünler, seminerler, paneller ve atölye çalışmaları da GameX 2017 Uluslararası dijital oyun fuarının etkinlikleri arasında yer aldı. YTÜ Robotik Otomasyon Kulübü’nün de katkılarıyla Türkiye’de bir oyun fuarında ilk kez Robot Savaşları da canlı olarak izlendi.

 İş Bankası Maximum Kart Ana Sponsorluğunda “Maximum Eğlence” temasıyla düzenlenen GameX 2017’de Rocwise Entertainment (Soldiers of the Universe), Proud Dinosaurs (Macrotis), Imagine Codes (Deliçeri), NTT Game, Bigpoint Games gibi oyun firmalarının yanısıra Ortombo, EPIN, ByNoGame, BoaCompra, GameSatış, GamingInTurkey (Metal Tornado), İninal, Papara, Twitter (GenArt), Yeşilyurt Gaming, Vestel, Sennheiser, Digiturk, Oyunder, LEVEL, QP Bilişim, Red Bull, McDonald’s, ve Number1 gibi milyonları peşinden sürükleyen önemli markalar da yer aldı.

 Her oyunda bir kazanan veya kaybeden taraflar olduğu gibi GAMEX 2017 ‘de de kazananlar bazı kategorilere ayrılarak değerlendirildi. GAMEX’te tek bir alanda değil bir çok alanda başarılı olma fırsatı bulunmakta:

 GAMEX’in ödüller için belirlediği kategoriler şu şekilde :

-Yılın en başarılı oyun Youtuber’ı

-Yılın en başarılı streamerı

-Yılın en başarılı MMOFPS/TPS Oyunu

-Yılın en iyi MMORPG Oyunu

-Yılın En iyi yerli bağımsız Oyunu

-Yılın en iyi Mobil Oyunu

-Yılın yerli Espor Takımı

-Yılın en iyi Esporcusu

kaynak : http://www.gamex.com.tr/