Online alışverişin popülerliği her geçen gün daha da artıyor. Bu da doğal olarak lojistik şirketler arasında kıyasıya bir rekabet ortamının oluşmasına neden oluyor. Bu kıyasıya rekabet içerisinde lojistik şirketlerine düşen en büyük görev,  çeşitli reklam kampanyalarıyla kendilerini rakiplerinden daha fazla ön plana çıkartmak oluyor. Günümüzde sıradan reklam kampanyalarının da rağbet görmediğini kabul edebiliriz.  Dünyanın en büyük lojistik firmalarından biri olan Almanya merkezli DHL ise bunun en iyi yolunu bulmuş gibi görünüyor.

Gizmodo’nun haberine göre DHL, yeni reklam kampanyası kapsamında rakiplerinin kendi reklamını yapmasını sağladı. Stratejileri gayet basit ve zekiceydi. DHL, UPS ve TNT gibi lojistik firmaları aracılığıyla, özellikle bulunması zor olan adreslere büyük siyah kutular gönderdi.  Bu kutuların özelliği aslında siyah renk olmamaları, sadece ısıya duyarlı siyah mürekkeple kaplı olmalarıydı. Kutular, lojistik şirketleri tarafından teslim alınmadan hemen önce sıcaklığın sıfırın altında olduğu bir ortamda tutuluyorlardı. Teslimat kamyonlarının kasalarındayken ısındıkları için üzerlerindeki ısıya duyarlı siyah mürekkep aktı ve kutunun üzerinde yer alan “DHL is faster.” yani “DHL daha hızlı.” mesajı ortaya çıktı.

Kargo görevlilerinin de mecburen kutuları teslim etmeleri gerekiyor.  Kargo görevlilerinin etraftaki bazı insanların garip bakışlarına maruz kalmamaları kaçınılmazdı çünkü taşıdıkları kutular DHL’in daha hızlı olduğunu mesajını veriyordu. Bu basit bir fikre dayanan ancak zekice kurgulanmış olan reklam, bizce gelmiş geçmiş en iyi reklam kampanyaları arasında yer alıyor.

Kaynak için tıklayın