PR denildiğinde her zaman iyi PR örnekleri için güçlü markaları incelemeyi tercih ediyoruz. Gerek iyi örnekleri gerekse kötü örnekleri kendimize baz alıyoruz; akıllarda tutuyoruz.’’PR’ın iyisi kötüsü olmaz.’’ dediğimiz şey tam olarak burada devreye giriyor. Hep insan kendine yakın olan en can alıcı veriyi seçiyor buna algıda seçicilikte diyebiliriz.

Peki,ünlü markalarımız son zamanlar en popüler olan ‘’isim yazma’’ geleneğini nasıl sunmuş?

1.COCA-COLA İSİM KAMPANYALARI:

 2013 yılında hayata geçirdiği 2016 yılında tekrar hayata geçen: ‘’Bu Coca-Cola Senin İçin’’ kampanyasıyla Türkiye’de nam salan Coca-Cola tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Proje’nin amacında, halkın kendini değerli ve önemli hissetmesi vardı. 330 mL Coca-Cola kutuları ve litrelik şişelerin üzerine farklı, popüler isimler yazan etiketler vardı. Bu kampanyada ki etiketler çok gülümsetti hatta gülümsetmekle kalmayıp 2,5 litrelik Coca-Cola içeceğinden birinde, 1 litre Coca-Cola kazanma şansı tanıyarak yaptığı PR çalışmasının sürdürülebilirliğini sağladı. Hedef kitlesinde yetişkinlerin bulunduğu ‘Bu Coca-Cola Senin İçin’’ çalışmasında algıda seçiciliği sağlayarak PR kampanyasını akıllara kazıdı.

Dikkatleri Çeken 2.İsim İçerikli PR Kampanyası:

 ‘’Onun İsmi Ne?’’ adlı kampanyada çok ilgi gördü.“abi sende tam mahmut tipi var.” esprisine dayanıyor fikir. Facebook’la bağlanıp sizin arkadaşınız olmayan kişiler içinden karşınıza çıkartılan profil fotoğraflarının  altında doğru ismi bulmaya çalışıyorsunuz.Bunun için ayrıca geliştirilmiş bir uygulamada mevcut.

2.Hayat Su İsim Kampanyası

 İsim kampanyasını anneler günü ile sunan Hayat Su PR alanında dikkatleri üzerine çekti. Farklı isimleri Hayat Su etiketlerine yazıp altlarına bireylerin hoşlarına gidecek soruları paylaştı.

3.NUTELLA İSİM KAMPANYASI

 Kahvaltıların vazgeçilmezi, tatlı krizlerinin çözümü olarak tanıdığımız Nutella markası kişiye özel isim yazma kampanyasıyla dikkatleri vazgeçilmez çikolataya bir kez daha dikkatleri çekti.

  Marketlerde hazır halde bulunan Nutella kavanozlarına isimleri Nutella yazmıştı.Bir de buna ekstra olarak kendinizde yazdırabiliyordunuz. Büyük bilindik marketlerde bir monitor den yazıp Nutella şişenizin üstüne yapıştırabiliyordunuz.

  Üçüncü bir seçenek ise marketlere yetişememiş olanlar için facebook’tan Nutella Türkiye sayfasından Sana Özel Nutella bölümünden isminizi yazdırıp Nutella kavanozunuzun üzerine yapıştırabiliyordunuz.