İstanbul Bilgi Üniversitesi 7 Haziran 1996’da Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuştur. Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk kazandırmayı hedefleyen İstanbul Bilgi Üniversitesi, bilimde temel amacın bireyin mutluluğu olduğu inancıyla yola çıkmıştır.

Sosyal bilimler, idari bilimler, iletişim, hukuk, mimarlık ve sağlık bilimleri gibi birçok alanda eğitim veren İstanbul Bilgi Üniversitesi, öğrencilerine “gerçek” bir üniversite deneyimi yaşatan akademik ortam ve kadro sunmaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Kozyatağı olmak üzere dört farklı kampüste eğitim vermektedir.Non scholae, sed vitae discimus” mottosuyla ne istediğini bilen, kendinden emin, kültürel altyapısı kuvvetli ve daha okurken mesleki beceriler edinmiş mezunlarını iş dünyasına kazandırmakta ve gerçek hayata hazırlamaktadır.

Dört farklı kampüsü ve 200’e yakın lisans, önlisans ve lisansüstü programıyla 2006’dan bugüne üniversiteler ağı Laurate International Universities’in Türkiye’deki tek üyesidir.

                                      

Kaynak için tıklayın