“Big Data” son zamanlarda sıkça duyduğumuz bir terim haline geldi. Özellikle pazarlamacılar tarafından kullanılan “Big Data” genellikle e-postalarını veya içerik pazarlama kampanyalarını daha iyi hedeflemek için kullanılıyor. Peki tüm bu veri yığınını PR nasıl kullanabilir? Halkla İlişkiler öğretileri bu trendden nasıl fayda sağlayabilir?

Veriler, enformasyona, enformasyonlar ise doğrudan bilgiye dönüşerek, hedef kitlemiz hakkında edinimler sağlamamıza yarar. Big Data’nın genel işleyişi bu yöndedir ancak neye odaklanıp, dikkatimizi vereceğimizi iyi seçmek gerekir. Veri yığınının içinde pek çok bilgi var, ancak aralarından anlamlı olanları seçmek ve PR stratejimize bu veriler ışığında katkı sağlamak için gelin bazı dikkat vermemiz gereken adımları tanıyalım;

Online İstatistikler;

Analizler, web sitenizin trafiği hakkında pek çok şey söyleyebilmenin yanı sıra sosyal medya kampanyalarınızın verimliliğini ölçebilir ve hatta bir basın açıklaması analizi hazırlayabilir. Kampanyalarınızdan hangilerinin en çok görüldüğü, yayınlarınızdan hangisinin en çok okunduğunu bilmek, maksimum erişim ve trafik için gelecek odaklı hazırlıklar yapmanıza yardımcı olabilir.

Medya Analiz Takibi

Markanız hakkında kimin yazdığını görmek hem olumlu hem de olumsuz yorumların üzerinde durarak potansiyel PR krizlerinden kaçınmanıza yardımcı olur.

Marka Farkındalığı

İster şirketiniz için ister müşterileriniz için PR kampanyaları yönetiyor olun, sosyal medya üzerindeki incelemeleri ve mentionları gibi veriler, markanızın ulaştığı erişimi ölçmeye kayda değer biçimde yardımcı olur.

Anket Araştırma Verileri

Marka ve kitlenizin tutumunu anketler aracılığıyla ölçümleyebilirsiniz. Ayrıca basın açıklamalarında bu anketlerden aldığınız sonuçları dikkat çekmek amacıyla kullanabilirsiniz.

 

Big Data’yı yönetebilmek için doğru araçları kullanın

  • SurveyMonkey: topluluğunuzdan bilgi edinmeyi kolay hale getirmekle kalmayıp, PR kampanyanız için kullanabileceğiniz birçok hayati veriyi ücretsiz bir şekilde elde edebilmenizi sağlayan bir anket sitesidir.
  • Google Analytics: PR bakış açısından, basın bülteninizi yayınladığınız veya markanız hakkında yazılan sitelerin/blogların sitenize geri trafik gönderip göndermediğini görmek için bunu kullanabilirsiniz.
  • Google Alerts: internet çapında markanıza, kampanyanıza veya müşterinize direkt olarak yapılan göndermeleri/mentionları takip edebilmenize yarar.
  • Vocus: okumalar (readings), gösterimler (impressions) ve etkileşimler (interactions) da dahil olmak üzere yayınladığınız her basın bülteninde zengin veriler sağlamaya yardımcı olur.

 

Harekete Geçin!

Big Data sadece hareket geçip, fırsatları değerlendirebildiğinizde sonuç verir. Olumlu yorumların bulunduğu bloglara incelemeleri için teşekkür niteliğinde geri dönüşler yapın incelemeleri Tweetleyerek erişime katkıda bulunun. Negatif yorumlara hızlı geri dönüşler yapın ve mutsuz müşterileri tekrar mutlu hale getirin. En önemlisi ise Big Data’dan korkmayın, bu devasa veri yığını hepimize yardım etmek için var ve doğru araçları kullanarak daha yönetilebilir ve anlamla kampanyalara imza atabilirsiniz.