Farklı ve iddialı reklamlarıyla bilinen markalardan biri Burger King. Genellikle rakibi McDonalds ile olan atışmalı reklamları göz önünde olan Burger King bu sefer idam mahkumları üzerinden bir reklam filmi geliştirmiş.

    Burger King Fransa’nın reklam filmi son yemek hakkını Whopper’dan yana kullanan bir mahkumu ele alıyor. Abartı kullanarak insanların Whopper uğruna neler yapabileceğini gösteriyor. Reklam boyunca gardiyanların Whopper’a ne kadar imrenerek baktıklarını görüyoruz. Reklam filminin sonunda görüyoruz ki mahkum ve gardiyan yer değiştirmiş ve mahkum hapishaneden bir Whopper karşılığı kaçmış.

   Bu reklamda aslında  çelişkili bir durum da mevcut. Mahkum özgürlüğünü en planda tutarken gardiyan Whopper’ı daha önemli görüyor ve film “Hiçbir şey Whopper’dan önemli değildir” diyerek sonlanıyor.

    Her zaman farklı reklamlarıyla öne çıkan bir marka olan Burger King’in yeni reklam filmi hakkındaki düşünceler ilerleyen günlerde belli olacak. Fransa’da idam cezası yıllar önce kaldırıldığı için Fransa’da yayınlanmasının bir problem yaratacağı düşünülmüyor. Ancak bazı ülkelerde hassas bir konu olan bu durum üzerinde durdukları film, eleştirilere maruz kalabilecek gibi gözüküyor.