Son zamanlarda özellikle Amerikan film sektöründe çok sık duyduğumuz cinsel taciz skandallarına karşı The New York Times Golden Globes ödül töreni sırasında bir gönderme yaptı. Daha önce Oscar törenlerinde yayına verdikleri “Truth is hard to find” adlı bir çalışmaları da olmuştu.

  Çalışma, reklam ajansı Droga5 tarafından gerçekleştirildi. Çalışma 2017’nin en önemli skandallarından biri haline gelen Harvey Weinstein skandalına odaklanıyor. Aynı zamanda törene katılan kadınların siyah giyerek desteklediği #MeToo hareketine de destek veriyor.

  Spot basit ve sade bir şekilde yapılmış. Beyaz fonda siyah yazılardan oluşuyor. Başta “He said, she said” yazıyor ve birkaç kere tekrarlanıyor. Daha sonra ise yazılar yalnızca “she said” olarak devam ediyor. Daha sonra da “Gerçekler güçlüdür. Gerçekler tehdit edilemez. Gerçeğin bir sesi var.” sözleriyle NYT logosuna bağlanıyor “He said she said” lafı iki kişi arasında gerçekleşen ancak bir yere varmayan bir diyaloğu anlatıyor. “O dedi  bu dedi” olarak veya “erkeğin sözüne karşı kadının sözü” olarak çevrilebilen bu söz İngilizce de kadın ve erkeğin farklı zamirlerle tanımlanmasından dolayı farklı bir etki yaratıyor. Genellikle cinsel taciz ve tecavüz konularda kullanıldığında kadını fazla desteklemeyen bir söz olduğunu söyleyebiliyoruz.

  Çalışma sade, basit ancak bir o kadar da güçlü olmuş. Ülkemizde ne yazık ki her gün kadına karşı şiddet, cinsel taciz, tecavüz gibi haberler görüyoruz. Devamında da kadınların susturulduğu, inanılmadığı ve suçluların cezasız kaldığını. Bu gibi çalışmaların ülkemizde de ses bulmasını, ve konu üzerine farkındalığın artmasını umuyoruz.  

kaynak: https://bigumigu.com/haber/erkegin-sozune-karsi-kadinin-sozu-kadinin-sozu-kadinin-sozu/