2018’de 23.’sü yapılan PyeongChang Kış Olimpiyatları resmi adıyla XXIII Winter Olympic Games, Güney Kore’nin PyeongChang kentinde 9-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. 89 ülkenin katılımıyla yapılan kış olimpiyatları açılış töreninde gerçekleştirdiği son teknoloji Intel Drone gösterisi ile dünya rekoru kırdı.

Olimpiyatların açılış töreni, küresel ölçekte bir gösteri salonu sunmaktadır. Her anı oyunlar kadar unutulmaz bir gösteri sunmaktadır. Pyeongchang  Kış Olimpiyat Oyunları ise daha önce hiç görülmemiş bir manzaraya tanık oldu. 1.218 drone bir araya gelerek mekanik bir gösteri yaşattı.

PyeongChang Kış Oyunları açılış töreninde, meşalelerden oluşan güvercin görüntüsü barışın simgesi olmaktan fazlası haline geldi. Seul’dan dronelar eşliğinde gelen meşaleler gelecekteki teknoloji lideri “Güney Kore” simgesi haline geldi.

Guiness Rekoru kıran Intel Drone “Star Shooting” gösterisi 17 gün süren 2018 Kış Olimpiyatlarının sosyal medyada en çok paylaşılan videosu oldu. Twitter’da ise #OpeningCeremony ve #PyeongChang2018 hastagleri ile adından söz ettirdi.

İlk kez 1924 yılında Fransa’nın kış sporları merkezi olan Chamonix’te gerçekleştirilen kış olimpiyatları, 1924 yılından bu yana dünyadaki teknolojik gelişmeleri içine alan gösterileriyle 2018’de dünyaya unutulmaz anlar yaşattı.