İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans düzeyinde reklam yazarlığı, hikâye anlatımı, reklam tarihi ve pazarlama iletişimi pratikleri dersleri veren Türk polisiye edebiyatının en çok arananlar isimlerinden Celil Oker’in yeni kitabı “Genç Yazarlar İçin Hikâye Anlatıcılığı Kılavuzu” raflarda yerini aldı.

İnsanoğlunun hikâye anlatıcılığını birçok hayati şeyden daha önce öğrendiği bir dünyada yüz binlerce yıldan beri hikayeler anlatılıyor ve dinleniliyor. Celil Oker bu sefer hikâye anlatıcılığını layığıyla yapmak için birlikte çalışmayı öneren bir kitap ile karşımıza çıkıyor.

Peki sizce yaratıcılık doğuştan mı gelir? Celil Oker yaratıcılığın öğrenilerek ve çalışarak elde edildiğini savunuyor. Doğru bir yöntemle çalıştığınızda yazının o büyülü dünyasına pekâlâ girebileceğinizi, yazarlığın doğuştan kazanılan bir yetenek olmadığını söylüyor.

Anlatacak bir hikâyeniz var ama sözcük denizinde nasıl ilerleyeceğini bilmeyen bir kaptan gibi mi hissediyorsunuz? Ya da bir yol haritasına mı ihtiyacınız var? Yoksa yazarlığın doğuştan gelen bir yetenek olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tüm bu sorular “Genç Yazarlar İçin Hikâye Anlatıcılığı Kılavuzu” kitabı ile yanıt buluyor.