1-TOBLERONE

 Alp dağlarını simgeleyen resimde, bir ayı figürü görünüyor. Böylelikle ilk kez İsviçre’nin Bern kentinde üretilen bu çikolatanın kökenine işaret ediliyor. Bern kentinin simgesi de bir ayı figürü dikkatimizi çekiyor.

2-AMAZON

 amazon.com logosundaki soldan sağa gelen gülümseme işaretiyle hem amazon.com a’dan z’ye herşeyi getirir anlamı ifade ediyor hem de müşterinin yüz ifadesini yansıtmaya çalışıyor.

3- GALERİES LAFAYETTE

Paris’teki ünlü giyim markası Galeries Lafayette ‘t’ harfleri Eyfel Kulesi’ni göstererek bulundukları yere vurgu yapıyor.

4-SONY VAIO

 Sony’nin laptop markası VAIO isminin ve logosunun seçimi çok bilinçli bir tercih zira VA kelimesi logoda, analog sinyalleri sembolize ediyor. IO ise dijital makine dili olan 1 ve 0’ları anlatıyor. Yani VAIO analog ve dijital dünyanın birleşimini sembolize ediyor.

5-BMW

 Ünlü Alman otomobil üreticisi aslında işe başladığında bir uçak üreticisiydi ve logosundaki iki mavi üçgen gökyüzünü temsil ediyor. Beyaz kısımları ise bir uçağın pervanesi olarak düşünün. Ünlü BMW logosu artık çok daha anlamlı değil mi?

6-COCA-COLA

 Coca Cola aslında bir Amerikan şirketi ama O harfi ile L harfinin birleşmesi, tamamen tesadüf olarak, Danimarka bayrağının şekline uyuyor. Bu da Coca Cola’nın Danimarka reklamlarında sürekli vurguladığı bir detay. Hatta Coca Cola, Dainamarka’lılara bayraklarını gösterebilmek için ismini her yerde aşağıdan yukarı yazmaya özen gösteriyor. Sanırsınız ki, koskoca Coca Cola’yı vakt-i zamanında ezoterik bir Danimarka örgütü kurdu da, Coca Cola da sürekli bununla gururlanıyor. Çok acayip!

7-CONTİNENTAL

Otomobil lastiği üreticisi Continental’in C ve O harfleri kasten iç içe geçirilmiş zira biraz dikkatli bakınca iki harfin oluşumundan bir tekerlek ortaya çıktığını fark edebilirsiniz.

8-GILLETTE

 Jilet ve tıraş bıçağı üreticisi Gilette’in logosunda G ve I harflerine dikkat. Bir jiletle kesilmiş gibi uçları giden bu harfler, markanın ne kadar keskin jiletler ürettiğini anlatmaya çalışıyor.

9-PİNTEREST

Web’deki fotoğrafları paylaşmak üzerine kurulu Pinterest servisinin logosundaki “pin” yani iğne’yi görebiliyor olmalısınız. P harfinin, fotoğrafları ilan tahtalarına iğnelemek için kullanılan küçük pin’lere benzetilmesi bilinçli bir tercih.

10-FEDEX

 ABD’nin ünlü posta servisinde E ve X harflerinin birleşiminden oluşan ok işaretini fark ettiniz mi? Bu ok, gönderilerinizin tam yerine, tam zamanında ulaşacağını sembolize ediyor.