Kadınlar Günü’nde birçok marka, konu hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli paylaşımlar ve kampanyalar gerçekleştirdi. Ancak içlerinden biri var ki, insanların büyük beğenisini kazandı ve Twitter’da en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Pizza Pizza, bugün ilginç bir kampanyaya imza atarak sınırlı sayıdaki kodlara sahip pizzaları, belirttikleri siteden kampanyaya katılmak istediğini belirten müşterilerinden kod kazananlara, eksik bir şekilde gönderdi. Her pizzada ise kadınlar ile ilgili bir istatistiğe değinilerek konu hakkında farkındalık yaratılmaya çalışıldı. Pizza kutularında kadına yönelik eşitsizlikle ilgili oranlara eşdeğer pizza dilimlerine yer vererek etkileyici bir çalışmaya imza attı. Müşterilerinden #buiştebireksikvar hashtag’i ile pizzalarının fotoğrafını çekip Twitter’da paylaşmalarını ve pizzalarda değinilen konular hakkında bilinç oluşturulmasını hedefledi. Kutuların üzerinde yarım pizzalarla ilgili ‘lütfen bizi şikayet edin’ ibaresi de yer alıyor.

Bu kampanya aracılığı ile kadına yönelik eşitsizliğe vurgu yapmak isteyen Pizza Pizza’nın kampanyası, insanların kendi açlıklarını ne kadar önemsedikleri düşünülürse uğrattığı küçük hezimet ile meselenin ciddiyetini de çok güzel ortaya koyuyor. Biz de Pizza Pizza’nın bu duyarlı ve başarılı kampanyasını takdir ediyor; bu vesile ile dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, eşit ve adil bir dünya diliyoruz.

Kaynak için tıklayın