Zaman ne kadar hızlı geçiyorsa teknoloji de o kadar hızlı gelişiyor. Eğer sektörünüz moda ise, teknoloji ve modayı ne kadar güzel entegre ederseniz başarınız da bununla doğru orantılı olarak artacaktır. Bu konunun en son örneği akıllı bir kumaş teknolojisine sahip Mercury Jacket. Öyle ki bu ceketi dondurucu soğuklarda da giyebilirsiniz, bahar esintilerinde de.

Dayanıklı ve akıllı bir kumaş teknolojisi ile birlikte oldukça minimalist bir tasarım anlayışına sahip olan Ministry of Supply şirketi beş yıl önce kurulmuş. Bahsetmiş olduğumuz akıllı ceket de bu iki prensibin başarılı bir şekilde hayata geçirilmiş hali diyebiliriz.

Akıllı Ceket Nasıl Çalışıyor?

Markanın son tasarımı olan Mercury Jacket içeriğinde karbon fiber elementler içeren bir kumaş ile beraber iç ve dış sıcaklık ölçen sensörlere, Bluetooth ve manuel kapama tuşuna sahip. Eğer ceketi ısıtmak istemezseniz, termostatın orada olduğunu bile fark etmiyorsunuz. Bunun nedeni ise cekette akıllı sıcaklık teknolojisinin kullanılmasıdır. Aynı zamanda sizi yağmur, rüzgar ve kardan koruduğu gibi terlemekten bile koruyor.

Ceketin en nefes kesici özelliklerinden biri ise, ceketin sizin kullanım alışkanlıkları ve  ayarlamalarınızı hafızasına atması ve bir süre sonra kendisini otomatik olarak ayarlamasıdır. Diyelim ki sokakta yürüyorsunuz bir şeyler almak için bakkala uğruyorsunuz.  Akıllı ceket  işte tam bu anda devreye girip sıcaklığı otomatik olarak kapatıyor, işinizi bitirip sokağa çıktığınızda tekrardan ceketi ısıtıyor. Tüm sisteme güç veren çıkarılabilir bir powerbank kullanılan ceketin kumaşında, ter kokusunu kontrol edebilmek adına dokusuna öğütülmüş kahve nüfuz ettirilmiş. Şimdilik ceketin piyasa fiyatı 295$ olarak belirlenmiş. Yakın zamanda akıllı kumaşlar hayatımızda daha fazla yer almaya başlar mı, ne dersiniz?

Kaynak için tıklayın