Türkiye’deki tüm marka ve ajansların sosyal medya performanslarını objektif verilerle ölçen ilk ve tek yarışma Social Media Awards Turkey 2018 başvuruları tamamlandı.Marketing Türkiye ve BoomSonar iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen ödüller 26 Nisan’da Raffles İstanbul’da gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak. Deloitte Türkiye’nin desteğiyle ve Doğan TV’nin iletişim ortaklığında gerçekleşecek Social Media Awards Turkey 2018’e başvurular  tamamlandı.

Reklam veren firmaların ve ajansların yıl boyunca sosyal medyada imza attıkları başarıların değerlendirileceği yarışmada ödüller, Bo­omSonar’ın objektif sosyal medya verileri ve jüri değerlendirmesi sonucunda sahiplerini bulacak.Teşvik edici olmayı amaçlayan Social Media Awards Turkey 2018 kampanya ve içeriğe çok önem veriyor. Her yıl içerik çıtası arttırılıyor.

Deloitte Türkiye Destek Veriyor

BoomSonar ve Marketing Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük sosyal medya ödülleri değerlendirme sürecine uzmanlığıyla dâhil oldu… Türk pazarlama sektöründe bağımsız bir şirket tarafından destek verilen ilk yarışma olan Social Media Awards Turkey, Deloitte Türkiye’nin desteğiyle verilere dayanan şeffaf yapısını daha da güçlü bir yapıya kavuşturuyor.

Ödüller Üç Temelden Oluşuyor

Social Media Awards Turkey 2018, Jüri Ödül­leri, SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri ve Grand Prix olmak üzere üç temel bölümden oluşuyor. Toplam 35 kategoride gerçekleşecek başvuruları kapsamlı kriterlerle değerlendi­ren Jüri Ödülleri, markaların sosyal medya ve dijital dünyada gerçekleştirdiği kampan­ya, proje ve stratejileri inceleyerek en başarılı marka ve ajansları ödüllendiriyor. Başvurula­rı incelerken BoomSonar’ın sağladığı perfor­mans verilerini de kullanacak olan jüri, tüm kategorilerde en başarılı üç çalışmayı ödüllen­direcek.

 Social Brands Veri Analitiği Ödülleri 50’ye ya­kın farklı sektörde toplam 24 binden fazla sosyal medya hesabının bir yıllık performansını ölçümlenerek, en başarılı markaları ödüllendiriyor. Tamamen veriye dayanan performans ölçümlemeleriyle belirlenen ödüller, BoomSo­nar’ın sosyal medya marka ölçümleme ve puanlama sistemi Social Brands sıralamalarına dayanıyor. Social Brands’in aralarında toplam etkileşim sayısı, hayran sayısı, hayran artışı, performans istikrarı, etkileşimlerin iletilere göre dağılımı, etkileşim oranları, farklı ileti türlerinin kullanım oranları, sektörel perfor­mans, hashtag ve mention kullanımı ve sayfa bilgileri gibi toplamda otuzdan fazla kriter içeren benzersiz algoritmasıyla hazırlanan sıralama, tamamen veriye dayalı ve istatistiksel bir ölçümleme sunuyor.

Social Media Awards Turkey 2018’de büyük ödül olan Grand Prix’de ise markaların yıl boyunca performansı iki farklı şekilde değerlendirilecek. BoomSonar’ın sağladığı objektif sosyal medya verileri ve jürinin tarafsız değerlendirmesi ışığında belirlenecek en başa­rılı marka Social Media Awards Turkey’in en prestijli ödülü olan Grand Prix’i alma hakkını kazanacak.

2017’den Esintiler:

 

Kaynak