Son dönemde özellikle Instagram’ da popüler olan Facebook’ ta yaygın olan hikayeler yani ‘story’ özelliği Google‘a da AMP Stories olarak karşımıza çıktı ve ülkemizde de kullanılmaya yeni yeni başlandı.

Her ne kadar popüler olarak özellikle gençler arasında trend olsa da bu görsel anlatımla kitlelere ulaşmanın belirli zorlukları olabiliyor. Yeni bir platform olan EmbedStories ise bunu kolaylaştırmayı hedefliyor. Hikayeleri Instagram‘ın ötesine taşıyarak, onlara yeni bir soluk getirme amacında olan EmbedStories, Instagram ötesine erişimlerini genişletebilen, bunları AMP hikayesine dönüştürüyor ve herhangi bir mecrada gerçek zamanlı olarak yayınlayabilen Instagram hikayeleri için bir platform olma seçeneği ile kullanıcılaıyla buluşuyor.

Kullanıcılar hikayelerini daha geniş bir kitleye ulaştırmasını sağlıyor aynı zamanda yeniden kullanmasına imkan sağlayan bu platform, Instagram hesaplarına ve dijital pazarlama ajanslarına öykülerini sunma, onları web sitelerinde gösterme, tanıtım etkinlikleri için kullanma amaçlarıyla AMP hikayeleri oluşturuyor.

EmbedStories kullanarak yapabilecekleriniz ise şunlar:

Birden çok Instagram hesabını bağlayıp, oradan hikayeleri almak
Hikaye yaratıp arşivlemek
Herhangi bir web sitesindeki hikayeleri görüntülemek için sınırsız widget kullanmak
Çoklu düzenlerden ve çeşitli kişiselleştirme seçeneklerinden seçim yapmak
Instagram hikayelerini alışverişe uygun hale getirmek
Hikayeleri AMP biçimine dönüştürmek

Platformu aktif olarak kullanabilmek için en az 19, en fazla 99 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. EmbedStories’in ücretsiz versiyonunda ise yapılabilecekler gerçekten sınırlı kalıyor. TL karşılığını düşündüğümüz zaman diğer uygulamalara harcayacağınız cuzi rakamlara göre daha fiyatlı kalıyor.

Kaynak için tıklayınız.