Medya ile ilişkiler; birçok kurumun halkla ilişkiler biriminin uyguladığı, birçok kurumun ise uygulamaya çalıştığı, halkla ilişkilerin önemli faaliyet alanlarından birisini oluşturmaktadır. Medyayla ilişkiler, uzun vadeli halkla ilişkiler programlarının tamamını oluşturmaz. Ancak, geniş kitlelere ulaşması, verdiği prestijin büyüklüğü, sürekli izlenmesinin gerekliliği ve uzmanlık gerektirmesi nedeniyle halkla ilişkiler faaliyetleri arasında önemli bir yer tutar.

Bu kitap; halkla ilişkiler açısından, medyaya yönelik olarak hazırlanabilecek olan bilgilendirici malzemeleri oldukça ayrıntıya girerek ortaya koyuyor. Son zamanlarda oldukça yaygınlık kazanan internetteki uygulamalara da değiniyor. Ayrıca kurumların medyayla ilişkiler kurma sürecinde kullandıkları yöntemlerden en uygun olanını seçerken dikkat etmeleri gereken ‘gerekli ayrıntılar’ a oldukça geniş bir yelpazede yer veriyor. Bu ayrıntılar gözetildiği sürece kurumların medya tarafından kale alınma ve daha da önemlisi saygı görme katsayısının sürekli olarak artacağından da bahsediliyor. Halkla İlişkiler ve Medya adlı bu kitap; internet medyasıyla paylaşılacak iletişim malzemelerinin türlerini, nasıl ve hangi kapsamda hazırlanması gerektiğini irdelerken; dijital medyanın halkla ilişkilere getirdiği yeni dinamiklerin yanı sıra gazeteciler ile halkla ilişkiler uygulayıcıları arasındaki ilişkilerde yeni iletişim araçlarını da derinlemesine analiz ediyor.

Aydemir ve Ayla Okay, halkla ilişkiler ve medya arasındaki ilişkiyi, halkla ilişkiler cephesinden ele alarak kuruluşların medyayla ilişkileri boyutunda kılavuz görevi görecek bir kitaba imza attılar: Halkla İlişkiler ve Medya. Kitap genel olarak yapılan faaliyetlerden basını haberdar etmenin geçerli yollarını; bir basın toplantısı düzenlerken dikkat edilmesi gerekenleri; basın toplantılarında atlanmaması gereken ayrıntıları ve bir kurumun halkla ilişkiler departmanından medyaya uzanan köprünün sağlam inşa edilmesine ilişkin daha birçok püf noktayı barındırıyor. Halkla ilişkiler mesleğine başlayacak olanlar için bu kitabı şiddetle öneriyoruz.

Kaynak için tıklayın