Teknoloji devi Apple, aylık bir ücret karşılığında hizmet sağlayan 200 dergiden fazla sayıda yayına ulaşmasını sağlayan ve “dergilerin Netflix’i” olarak bilinen bir dijital dergi olan eski adı Next Issue, yeni adı Texture‘ı satın alıyor. Texture için yaptığı bu şaşırtıcı yatırım, son dönemde çeşitli sosyal medya mecrası üzerinde sahte haber tartışmaları yaratmıştı, henüz satın alma işlemleri gerçekleştirilmemiş olsa da 2010 yılından itibaren Texture, Apple ile kurduğu birliktelikle Google’ ın gazeticilik uygulamasına bir rakip olarak doğuyor desek yanılmayız. Apple için bu birliktelik, bünyesine kattığı bir yenilik olmakta , Texture’ ın işleyişinde ise herhangi bir değişiklik söz konusu değil.

Apple’ın bu hamlesi ile , dev rakibi olan Google’ın gazetecilik uygulamasına rakip olduğundan bahsetmiştik. Bu sebeple yakın zamanda Apple kendi sistemini kullanıcılarına sunarak medya kapsamında Google’ı sıkıştırabilir. Ancak o zamana kadar Texture, iOS, Android, Amazon Kindle Fire ve Windows 10 platformlarında olmaya devam edecek.

Next Issue Media / Texture CEO’su John Loughlin, Texture’ın Apple tarafından satın alınmasından heyecan duyduğunu belirtirken, Apple’ın İnternet Yazılım ve Hizmetlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘ Texture, Apple’ın yanı sıra dünyanın önde gelen yayıncılarının birleştiği etkileyici bir katalog. Güvenilir kaynaklardan yapılan kaliteli gazeteciliğe önem veriyoruz ve dergilerin kullanıcılar için güzel tasarlanmış, ilgi çekici hikayeler üretmeye devam etmesini istiyoruz. ‘

Apple, daha önceki tarihlerde de Texture uygulamasını dikkat çekmiş, 2016 yılında en yenilikçi iOS uygulamalarından biri olarak kendisini seçmişti. Uygulama, ayda 9.99 dolar karşılığında erişim sağlıyor, bünyesinde The New Yorker, Entertainment Weekly, Rolling Stone, Men’s Health, People, Time ve GQ gibi önde gelen dergileri bulunduruyor.

Kaynak için tıklayınız.