BenzinLitre’nin kurucusu Görkem Ünel, “İlk gördüğüm istasyona gireceğim” yerine “en doğru istasyona gireceğim” algısını oluşturmayı hedefleyerek yaratmış olduğu yerli uygulamayı kullanıcılarıyla buluşturuyor.

BenzinLitre ‘ nin varoluş sebeplerinden bahsedecek olursak : kullanıcıların veri paylaşımları ile ‘application’ üzerinden online olduğunuz an bulunduğunuz lokasyon ile kendini sistem eşler, böylelikle en uygun benzin, dizel ve otogaz fiyatlarını, en yakın istasyonları, sevdiğiniz kahve markalarını, en temiz istasyonları, en geniş market opsiyonları ile farklı yıkama türlerini, mescit, lastik tamiri gibi bir istasyondan bekleyebileceğiniz bilgileri bulabilmenizi sağlar. Bu sayede en uygun benzin fiyatı, dizel fiyatı ve LPG fiyatına ulaşabilmenizi mümkün kılar. Bu arama tüm akaryakıt seçenekleri için geçerli olup aramayı yaptığınız anda yakınınızdaki en ucuz satılan benzin istasyonlarına ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca, uygulamada bulunan herhangi bir benzin istasyonuna tıkladığınızda fiyatların yanında istasyon ayrıntılarını da görüyorsunuz. İstasyonun açık olduğu saatler, market, restoran, tuvalet gibi özelliklerinin bilgisine de ulaşıyorsunuz.

Uygun fiyatlı benzin dışında BenzinLitre’ nin artıları nelerdir?

BenzinLitre, kullanıcıya sadece uygun fiyatlı benzin hizmeti değil, bunun yanında birçok özellik daha sunuyor. Acil durumlarda en yakın istasyon, oto-lastik tamiri gibi bir ihtiyaçlarınızı karşılıyor, aynı zamanda gecenin bir vakti tüm marketler kapanmışken açık olan bir benzin istasyonunun marketi de ihtiyacınız olan acil bir şeyi bulmanızda size yardımcı oluyor.

Uygulamada bulunan ayrıca bir özellik ise “Onaylı istasyon”. Böylelikle benzin fiyatlarını, kullanıcılar belirliyor, uygulama tarafının müdahale ettiği bir fiyat penceresi var. Yani ,benzine gelen zamlara göre de belirli müdahaleler de bulunabiliyorlar, kullanıcıların kontrol edebileceği bir sistem.

BenzinLitre ile en ucuz benzinin nerede olduğunu öğrenin

Büyük markalar tavan fiyatı sabit tutarken, yerel oyuncularda çok rekabetçi fiyatları görmenin mümkün olduğu piyasada BenzinLitre kullanıcıları depo başına 50 TL’ye kadar tasarruf edebiliyorlar. Tasarrufların yanında kart kampanyalarının sadece belirli istasyonlarda değil, belirlenen şirketin tüm istasyonlarında geçerli olması da BenzinLitre için öne çıkan bir özellik olarak adlandırılabilir. Ayrıca başta İstanbul , Ankara ve İzmir gibi başlıca büyük şehir insanlarının özellikle tercih edeceği bu uygulama Türkiye’ nin her yerinde aktif olarak çalışıyor ve en ucuz benzini size listeliyor.

Uygulamada bulunan “Kazanmak için Katıl” bölümünde ise fiyat güncelleme ve yorum/rate yapan kullanıcılar puan kazanıyor. BenzinLitre’de bulunan Leaderboard sayesinde kullanıcılar oyunlaştırma ile hem puan kazanarak motive olacaklar hem de günlük 50 TL ücretsiz akaryakıt kazanma şansına sahip olacaklar. Halihazırda birkaç marka ile ücretsiz akaryakıt çekilişine sponsor olması için de görüştüklerini belirttiler.

Ülkemizde bu uygulamanın ilk ve tek örneği olan BenzinLitre’ dir. Yurt dışında Gasbuddy ve Gas Guru gibi örneklerini görüyoruz. Şuan 10 binden fazla kullanıcı tarafından aktif olarak kullanımına devam ediliyor. Görkem Ünel, BenzinLitre için yapay zeka uygulama şirketi BRAIN MINDS teknolojisini kurdu. Şu an için tamamen BenzinLitre’ye odaklanan BRAIN MINDS’ın gelecek için farklı projeleri de mevcut.

Kamu yararına oluşturulan bu program, kullanıcı tarafında daima ücretsiz olacak. BenzinLitre’yi iOS cihazlarınız için App Store, Android cihazlarınız içinse Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız.