Airbnb, geçtiğimiz günlerde sitesinde yeni hizmeti Airbnb Plus’ı yayına aldı. San Francisco’da yapılması düzenlenen bir etkinlik ile CEO Brian Chesky tarafından tanıtılan Airbnb Plus, Airbnb kullananlara özel otel benzeri bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Airbnb Plus ile kullanıcılar, belli bir standarda sahip ve kurumun tabiriyle kalite onaylı bir hizmet sunuyor.

Airbnb’nin web sitesinde Airbnb Plus hizmetini şu şekilde tanımlamlıyor :

Tercihe göre ister özel odada olun isterseniz de tüm yer sizin olsun her bir Airbnb Plus evi benzeri olmayan, özenle tasarlanmış ve standart olanaklara sahip bir ev hizmetidir. Tüm Airbnb Plus evleri, konfor, tutarlılık ve tasarımdan emin olmak amacıyla özellikle ziyaret edilir. Evler sahip olması gereken olanaklardan duvarlardaki tablolara kadar, misafirlerin bize sevdiklerini söylediği 100’den fazla unsur açısından kontrol edilmektedir.

Bu yıl 10. yaşına basan Airbnb; Airbnb Plus’ı 13 şehirde 2000’in üzerinde mekanda kullanıma açıyor. Bu şehirler şunlar; Austin, Barselona, Cape Town, Şikago, Los Angeles, Londra, Melbourne, Milano, Roma, San Francisco, Şangay, Sydney ve Toronto. Basında yer alan haberlere bakıldığında Airbnb Plus evlerinin gecelik fiyatı 200 dolardan başlayacak. Airbnb’nin şimdiye kadar sunduğu evlerin fiyatlandırması ise 100 dolar civarındaydı. Kullanıcıların Airbnb Plus’ı diğer evlerden ayırt edebilmesi için, sitede bu kayıt resmi altında PLUS rozeti konuluyor.

Airbnb’deki ev sahipleri ise bu uygulamaya katılabilmek için 149 dolar ödeyerek başvuruda bulunabiliyorlar. Bahsedilen evlere bir fotoğrafçı ve denetmen gönderilerek hem mekanın profesyonel fotoğrafları çekiliyor hem de evin 100 puanlık checkliste uyup uymadığı böylece denetlenmiş oluyor. Airbnb’nin bu 100 puanlık checlistinde temiz buzdolabı, tam donanımlı yemek ekipmanları ve tuvalet ürünleri stoğu gibi kriterler yer almaktadır.

10 yıl süreyle 300 milyon misafire ev sahipliği yapan Airbnb , bu hareketiyle kullanıcı tabanını büyütmeyi hedefliyor. Geliştirdiği Premium hizmetler, ev sahiplerine kredi desteği ve WeWork işbirliğiyle uzun süredir otellerle rekabeti sürüdüren şirket, Airbnb Plus sayesinde hedefinde olan kitleyi de bir üst segmente çıkarabilir. Üstelik butik oteller ve oda kahvaltı gibi hizmetlerin platformda kategorize edilmesi Expedia ve Priceline gibi sitelerden trafik çekilmesine yardımcı olabilir. Şirket bu yeni kategorizasyonu 2018 yazında hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Kaynak için tıklayın.