Birçok marka geleneksel pazarlamanın dışına çıkıp başka yollarla rakiplerinden daha farklı, daha yaratıcı projeler üretmeye çalışıyor. Bunlardan biri viral pazarlama yoluna başvuran Eti Form.

Eti Form Twitter üzerinden Tribal Worldwide İstanbul ile  başarılı bir kampanyaya imza atmıştı. Kampanya için bir karaktere hayat verilmişti. Bu karakter Kebapçı Şevket Usta’ydı. Şevket Usta Twitter üzerinden bir hesap açtı ve kullanıcıların ilgi odağı haline geldi. Komik paylaşımları birçok insan tarafından beğeni ile karşılanmıştı ve neredeyse fenomen haline gelmişti.

Şevket Usta ara öğünlere olan negatif görüşleri hakkında paylaşımlar yapmaya başladı. Hatta o kadar

çok kişi tarafından duyuldu ve beğenildi ki hakkında Onedio’da “Kebap Kadar Lezzetli 14 Kebapçı Şevket Tweet’i”  başlıklı içerik bile yayınlandı.

Şevket Usta Twitter’da bir kampanya bile başlattı. #şiirkebapta hashtagi birçok kullanıcının katılımıyla büyüdü. Hatta Şevket Usta kendi salonun websitesini bile kurup kullanıcılar ile paylaştı. (Ancak şuan websitesi kullanılmıyor.)

Burada da kalmayıp kendine bir reklam filmi çekti ve paylaştı. Kebap salonun adını da Elit Lezzet Kebap Salonu koydu. Takipçilerden destek görünce bir reklam filmi daha çekti. Bu seferki daha profesyonel oldu. filminde “Ara öğün dediler, mesleğimi yediler.” mesajı ile derdini dile getirdi.

İstenilen görünürlük sağlanınca proje son viraja girdi ve Şevket Usta Eti Form’un Twitter hesabı ile uğraşmaya başladı. Ancak Eti Form Şevket Usta’yı pek dikkate almadı. Buna kızan Şevket Usta Eti Form’un websitesini hackledi. Bu hareketi ile gazeteler de bile haber oldu.

Eti Form yetkilileri bunun üzerine Kebapçı Şevket Usta ile iletişime geçti ve gönlünü aldılar. Bu proje sayesinde Eti Form çok ciddi bir kitleye ulaştı ve vermek istedikleri mesaj olan ara öğünün önemini insanlara duyurmuş oldular.

Uzun soluklu bu proje hem insanların kafasında “acaba gerçek mi değil mi?” sorusunu yarattığı hem de eğlenceli bir dille sosyal medyayı iyi kullandığı için başarılı viral pazarlamalar örneklerine girdi.