Çok eski zamanlardan beri küçük çocuklara ilham verici rolüyle bilinen Barbie’ler bu kez Avustralya’da ki yönetici pozisyonlarında cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmeye hazırlanıyor. Bir çok önemli pozisyonun lideri koltuğunda bugüne kadar yaşanan cinsiyet eşitsizliği ülkenin suratına tokat gibi çarpacağa benziyor.

The Never Been Before Barbie koleksiyonunda yer alan 6 Barbie, Avustralya’nın kilit yönetici pozisyonlarını temsil ediyor; Avustralya Futbol Ligi başkanı, Federal Polis yetkilisi, Avustralya Merkez Bankası başkanı, Gizli Servis Birimi başkanı, Olimpiyat Komitesi başkanı ve Ay’a çıkan ilk kadın…

BBDO Melbourne ile beraber hazırlanan kampanya; gördüğünüz her şey olamazsınız fikrine karşıt olarak lider pozisyonunda yer almak isteyen kızlara ilham vermeyi hedefliyor.

Barbie markasının bağlı bulunduğu Mattel Grubu’na göre ise; Barbie doğumundan bu yana tüm dünyadaki çocuklara ilham veriyor ve bu nedenle daha önce bir kadın tarafından doldurulamamış bazı önemli pozisyonlar için bebekler yaratarak yeni nesil çocukları girişecekleri liderlik rollerinde desteklemeyi amaçlıyor.

Kampanya kapsamında Mattel Avustralya’nın en büyük kadın topluluğu Business Chicks ile işbirliği yaparak kadınları topluluğun önemli etkinliklerinde desteklemek ve ilham vermek için hazır bulunacak.

Bu etkileyici kampanya Barbie’nin kız çocukları ve kadınları güçlendirme alanında attığı ilk adım değil. Geçtiğimiz günlerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel çıkarılan koleksiyon ile Barbie, içinde pilot Amelia Earhart, ressam Frida Kahlo, matematikçi Katherine Johnson ve Wonder Woman’ın yönetmeni Patty Jenkins’in olduğu 17 güçlü kadını Barbie’leştirmişti.

Kaynak