Cassonade Graeffe markasını belki duymuşsunuzdur; Belçika’da herkesçe bilinen bir şeker markası. Kuruluşundan şimdiye kadar ürün ambalajının üzerinde genellikle bir çocuk resmine yer veriyordu. Geçtiğimiz günlerde ürün ambalajlarından bu çocuk resmini geçici olarak kaldırdı. Markanın bu eylemi gerçekleştirmekteki yaratıcı ve düşündürücü sebebi ise kayıp çocuklar konusunda farkındalık yaratmaktı.

Child Focus isimli Belçikalı yardım derneği ve Wunderman isimli dijital ajans, bu önemli soruna dikkat çekmek için yapılan bu sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında iş birliği yaptı. Bu sosyal sorumluluk kampanyası için hazırlanan video’da, bir zamanlar kayıp bir çocuk olan Eduard isimli genç, bu kampanyanın detaylarından bahsediyorEduard, videoda Child Focus derneğinin bugüne kadar 20.000’den fazla kayıp çocuğu bulduğundan ve daha fazla çocuğu kurtarmak istediğinden bahsediyor.

Derneğin adım attığı bu yolda çok daha büyük bir desteğe ihtiyacı var. Yardım derneği, daha fazla insanın bünyelerine katılmak amacıyla kayıt olmasına ve kayıp çocukları çok daha çabuk bir şekilde bulabilmek için onlar hakkında yapılan duyuruların yeniden paylaşılmasına ihtiyaç duyuyor. Child Focus, bu sosyal sorumluluk kampanyasıyla birlikte konuyu daha fazla göz önüne taşıyarak bu eylem çağrısı için insanların dikkatini çekebileceğine inanıyor.

Sosyal sorumluluk, hem markaların hem de biz tüketicilerin her zaman daha fazla odaklanması gereken son derece önemli ve başarılı olunduğunda her yönden zengin faaliyet alanları, yoğun farkındalık ve repütasyon elde edilebilinecek bir ilke. Yazılarımızda böyle projelerden daha fazla bahsedebilmemiz dileğiyle…

 

Kaynak için tıklayın